Арестуваха управител на къща за гости с... възрастни хора! Фрапиращи нарушения!

loading...

 

 

Районна прокуратура – Тетевен привлече като обвиняем и задържа за 72 часа управител на къща за гости.

 

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч, във връзка с образувано от РП – Тетевен досъдебно производство за присвояване на пари (чл. 206, ал.1 от НК) и документни престъпления (чл. 308, ал. 1 от НК), на 08.05.2020 г, е извършено претърсване и изземване на множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство, в къща за гости собственост на едноличен търговец, и социален дом, с управител, находящи се в с. Добревци, обл. Ловеч.

 

С оглед спецификата на разследването по време на процесуално-следствените действия са присъствали представители от Сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и Сектор "НТЛ" при ОДМВР Ловеч, служители от ТД НАП - Офис Ловеч, РЗИ-Ловеч, ЦСМП-Ловеч, ТД на БАБХ – Ловеч и Дирекция "Социално подпомагане" – Ловеч.

 

Установени са липса на лични документи на голяма част от 71 бр. възрастни хора в двете сгради и констатацията, че тези сгради са регистрирани под различни наименования в Министерство на туризма, Агенция "Социално подпомагане" - София и Община Ябланица, липса на необходимите документи за присъствие на тези лица в сградите, както и констатираните фрапиращи нарушения на въведените противоепидемични мерки против разпространението на COVID 19, по време на въведеното и продължаващо извънредно положение в Р. България.

 

Поради това един от двамата управители е привлечен, като обвиняем освен по горепосочените текстове от НК и по чл. 355, ал. 2 от НК, и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

 

Очаква се днес прокуратурата в Ловеч да проведе брифинг.

 

Очаквайте подробности!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби