Осъдиха мъж, системно следил служителка на магазин

loading...

 

 

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов призна подсъдимия Васил за виновен в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за системно следене на жена, служител на хипермаркет в Кюстендил, което би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.

 

За двете престъпления се налага по-тежкото от двете наказания – лишаване от свобода за 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години. Във времето на изпитателния срок на присъдата, съдът разпореди да се извършват възпитателни грижи по отношение на подсъдимия от районния инспектор на РУ – Кюстендил, по местоживеенето му.

 

Васил е на 53 години и е неосъждан. В периода 29.03.2019 г. – 28.06.2019 г. в Кюстендил, в района на магазин от голяма търговска верига е буйствал, държал се агресивно, блъскал служители - извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

 

Районен съд – Кюстендил признава Васил за виновен и в това, че за времето от 26.02.2019 г до 29.07.2019 г. системно е следил служителка на хипермаркета, като ежедневно я причаквал пред работното й място, преди и след смяната й. Преследвал я с колелото си, опитвал се да предизвика нежелана от нея вербална комуникация, и това би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.

 

Присъдата, с която РС – Кюстендил признава подсъдимия за виновен в извършване на двете престъпления подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15-дневен срок.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби