Какво символизират бенките ни

loading...

 

 

Значението на бенките е много по-различно в Източната култура, отколкото на Запад. Китайците вярват, че те могат да донесат щастие или тъга на своя притежател, в зависимост от разположението, големината и цвета им. Надникнете в азиатската митология и разберете какво казват за вас вашите бенки.

 

На челото

 

Това говори за особено буен нрав и непримиримост към социалните неправди. Вярва се, че ако цветното петънце е разположено по-скоро между очите, това е "окото на Шива”. Притежателят ѝ е надарен с остър и проницателен ум и голяма интуиция. Жаден е да за знания и има влечение към мистичното.

 

Около слепоочията 

 

Символизира упоритост, целеустременост и амбициозност. Тези хора жадуват за власт и високо социално положение, затова трябва да се стараят да бъдат по-спокойни и добронамерени към околните.

 

По бузите

 

Тези бенка свидетелства за дълбока любов към ближния и съпружеска вярност. Хората, които я притежават, са изключително чувствителни и склонни към сантиментални връзки, изпълнени с много романтика.

 

Над устните

 

Съблазнителна натура, склонна към шокиращо поведение и провокативни постъпки. Обичат да са център на внимание и гледат на живота откъм забавната страна. Чувствеността е сред водещите позитивни качества, докато егоцентризмът е първенец сред лошите.

 

По гърдите

 

Показва, че притежателят ѝ трябва да бъде по-внимателен към здравословното си състояние, особено ако е разположена от страната на сърцето. Бенка, разположена от дясно, означава, че често се хвърляте от една крайност в друга и ви липсва баланс в личния живот.

 

На брадичката

 

Говори за труден характер, склонен към депресивни състояния. Обича много силно, но идеалът за единствената и съвършена любов кара този човек да е изключително мнителен, на моменти дори болезнено ревнив.

 

По корема

 

В този случай колкото по-малка и по-тъмна е бенката, толкова по-добре за вас. Ще имате безпроблемен и спокоен живот, а късметът ви съпътства във всяко едно житейско начинание.

 

По гърба

 

Тъй като са най-често срещани, тяхното тълкувание е и най-трудно. При бенките на гърба се обръща особено внимание на това дали те образуват някаква форма. Например, ако петънцата образуват кръст, животът на този човек ще бъде белязан от много препятствия и трудности.

 

На бедрата

 

Вие сте позитивен човек, който с лекота се справя с проблемите, но понякога имате нужда от повече търпение. Обичате да пътувате и това е водещ фактор за всички ваши бизнес отношения, приятелства и връзки.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби