Ето кога отварят заведенията на закрито

loading...

 

 

Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обясни, че предстои всички 132 плажа у нас, които са с договор за концесия или наем, да бъдат подробно изброени, съобщи БТВ.

 

Ще бъде изработено и мобилно приложение, което да показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България.

 

"И в момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които вече са платили - възнаграждението ще бъде прехвърлено за догодина", коментира тя.

 

"Прави ми неприятно впечатление, че един и същ концесионер на къмпинг "Градина"- част 2 и на "Перла"е предложил 8 лв. за плажните принадлежности", коментира тя.

 

По думите ѝ това се дължи на стари договори от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, когато не е действала формулата за това, че цените на плажните принадлежности играят съществена роля при избора на концесионер. "Надявам се концесионерите и наемателите да бъдат разумни и отговорни. Всички заедно искаме да привлечем българските туристи по нашето Черноморие и да предложим максимално добро качество", подчерта Ангелкова.

 

Тя подчерта, че държавата не може да се меси в ценовата политика на хотелиерите, тъй като секторът е изцяло частен.

 

Министър Ангелкова уточни, че в момента текат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни. Според нея има интерес към България за летен туризъм, но и към планините също. Днес предстои проверка на РИОСВ, която трябва да установи дали е имало разрушаване на дюни в Ахтопол. Глобите са между 10 хил. лв. и 50 хил. лв., обясни тя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби