Епидемичен взрив в наша болница, шеф на РЗИ подаде оставка

loading...

 

 

Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен са заразени с COVID-19, от тях 15 са от персонала. Всички те са приети за болнично лечение. Теставани са 240 души от персонала.

 

За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински персонал от МБАЛ „Хаджи Димитър“, 3 са контактни на хора от болницата, а двама нямат връзка.

 

Днес са хоспитализирани още двама от болница „Хаджи Димитър“ каза кметът Стефан Радев, цитиран от "Сливен прес”. Изследван е целият персонал на болницата – от 240 души има 18 положителни проби. Извършена е дезинфекция на няколко етапа, която продължава и днес.

 

От утре РЗИ ще взима проби за резултатите от обработката и ще се произнесе кога болницата може да работи“. Няколко минути по-рано шефката на РЗИ д-р Балулова, която си тръгна първа след срещата и която ще решава кога да отвори МБАЛ „Хаджи Димитър“, съобщи, че заразените медицински лица там са 15 – 3 лекари, 8 медицински специалисти, 3 санитари и 1 медицински регистратор. Местната медия твърди, че директорът на РЗИ д-р Петя Балулова подава оставка. В разговорите, продължили близо час, д-р Балулова е съобщила, че поема отговорност за ситуацията в Сливен и подава оставка.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби