Съдът реши за нападателите на баба Атанаска от Белозем

loading...

 

 

Пловдивският апелативен съд остави в ареста трима мъже от Белозем, като отхвърли като неоснователни жалбите за промяна на мерките им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки.

 

Срещу тримата е повдигнато обвинение за това, че в съучастие, на 8.02.2020 г. в Белозем са извършили грабеж с причиняване на средна телесна повреда на 82-годишна жена, която оставили да лежи със счупен крак. От къщата й взели малък бойлер за топла вода от мивката в кухнята, мобилен телефон и микровълнова фурна.

 

Апелативният съд прецени, че са налице всички предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, взета от Окръжен съд- Пловдив спрямо тримата обвиняеми. По делото са събрани достатъчно доказателства от разпитите на свидетели и направените експертизи, от които може да се направи обосновано предположение, че тримата за извършили деянията, в които са обвинени.

Законът предвижда за повдигнатите обвинения тежки наказания от 5 до 15 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу тримата бъдат доказани. И тримата обвиняеми имат богато съдебно минало, единият от тях е осъждан 11 пъти. За това съдът смята, че при по-лека мярка за неотклонение за всеки един от тримата, има опасност да извърши престъпление, още повече, че за въпросният мъж обвинението е, че е извършил последното деяние в условията на опасен рецидив.

 

Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста в Пловдив, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

 

Определението на съда е окончателно.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби