12 деца са били контактни на заразената сестра в детската ясла

loading...

 

 

Само яслената група, с която е работила медицинската сестра с положителен PCR тест – няма да работи. Всички останали групи от ЦДГ „Приказна калина“ в столичния кв. „Красно село“ могат да посещават детското заведение, след като сградата беше дезинфектирана.

 

Контактните деца на заразената жена са 12. Целият персонал е тестван, всички резултати са отрицателни. Контактните деца са под карантина, те ще бъдат посетени от служители на СРЗИ и ще им бъдат направени тестове за заразата в домашни условия.

 

„Тя нямаше никакви симптоми, в петък преди обяд беше на работа в яслената група, около 10:30 ч. член на семейството ѝ се обади, че е с положителен PCR тест. Веднага сестрата ме уведоми и отиде да се тества. В късния следобед на петъчни ден вече знаехме, че той е положителен“, обясни директорът на детското заведение Нина Иванова пред бТВ.

 

Иванова допълни, че се следи стриктно потоците от деца да не се сместват, а външни лица не се допускат. По думите ѝ по четири пъти на ден се прави дезинфекция, играчките се почистват на три часа.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби