Отново летим със самолет, но при какви условия

loading...

 

 

Повечето авиопревозвачи започват отново да летят редовно по основните си линии след няколко месеца пауза. Полетите вече се извършват по нови правила, а самолетите минават на строга дезинфекция. Възстановиха ли се вече полетите и при какви мерки ще летим от тук нататък безопасно?

 

Летенето вече ще бъде по абсолютно нови правила, като мерките за безопасност ще започват още при стъпване на терминалите. През последните месеци въздушният трафик беше буквално парализиран. От началото на извънредното положение до края на май полетите са намалели с 80 процента, съобщи Нова.

 

 „Взети са поредица от мерки за безопастността на пътниците. Влизането на терминала вече се извършва през КПП, а изпращачи и семейства не се допускат. Термокамери ще измерват температурата на хората, които влизат, а служители ще следят за носенето на маски и ръкавици”, обяснява представителят на Националния авиопревозвач Аспарух Маринов.

 

Специална организация е направена на всеки един етап от пътуването, допълва той.

 

„Автобусите ще се пълнят между 30 и 50% от капацитета им. Преди всяко излитане и след всяко кацане самолетите биват щателно дезинфекцирани със специални препарати. Те са със срок на действие от 24 часа, което осигурява едно много добро ниво на защита”, казва Маринов.

 

Въздушните филтри в самолетите ще бъдат такива, каквито се използват в операционните зали на болниците. Те ще осигуряват свеж въздух, който ще минава термична обработка при 200 градуса температура, казва експертът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби