Тестват децата за COVID-19 в столична детска градина

loading...

 

 

150 деца и над 50 души персонал от детска градина "Звездичка" в столичния квартал "Дружба" днес ще бъдат тествани от столичното РЗИ за наличието на заразени с COVID-19. Това ще стане тази сутрин, след като през уикенда се разбра, че има три случая на заразени с коронавируса - на родител, чието дете е в забавачката, а и на две деца.

 

"От ранни зори персоналът е вътре и вече дезинфекцира помещенията", посочи директорът на 185-та ЦДГ Милена Русинова, съобщи БНТ.

 

По думите й има деца, от тези, повикани днес за тестване, които вече са отишли с родителите си на почивка.

 

"Но тези, които са тук, ще бъдат приемани за тестване през три входа на детската градина, през определен интервал от време", посочи тя.

 

"Заразеният родител още в началото на миналата седмица каза, че не чувства добре, и че има съмнения за коронавирус. Направи си тест, изчакахме резултатите. Детето му беше спряно от детска градина и неговият положителен резултат бе известен за нас в събота сутринта", допълни Русинова.

 

"Силно се надявам, при отрицателни резултати днес, да се направи цялостна дезинфекция и да отворим врати още утре, но не мога да обеща подобно нещо на никого", коментира още директорката.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби