Русе остана без кметове заради COVID-19!

loading...

 

 

Двама от заместник-кметовете в Община Русе са с положителна проба за COVID-19.

 

Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев беше извън града през последните дни и не беше сред контактните лица на кмета на Пенчо Милков, съобщават от Общината.

 

Затова и той пое функциите на градоначалник днес, след като Пенчо Милков вчера бе приет в Белодробната болница в града с пневмония. Енчо Енчев и заместник-кметът по икономика, инвестиции и собственост Златомира Стефанова са в добро състояние и без оплаквания и вече са им връчени предписания за задължителна 14-дневна карантина. Здравословното им състояние ще се наблюдава ежедневно от личните лекари и при промяна ще бъдат предприети мерки. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със заразените.

 

Пробите на другите двама заместник-кметове – Магдалина Илиева (Устройство на територията) и Димитър Недев (Комунални дейности) са отрицателни.

 

Тъй като обаче са сред контактувалите в Пенчо Милков лица, те също са под карантина за следващите 2 седмици. Така Русе официално остава без градоначалник, тъй като сред определените като контактни лица и поставени под карантина, са още секретарят на Община Русе Димитър Генков, вр. изп. длъжността главен архитект Весела Иванова, директори на дирекции и др.

 

След обстойна дезинфекция на всички административни сгради Община Русе ще отвори врати за граждани утре, 8.07., и ще работи както обикновено. Въпреки карантината функциите на градоначалник ще поеме заместник кмета по комунални дейности Димитър Недев, като ще работи дистанционно.

 

Всички контактни служители, които дадат отрицателни проби за короновирусна инфекция, ще продължат работата си, като в момента се създава организация на дейностите.

 

По указания от РЗИ ще се наблюдава състоянието на служителите, които ще бъдат работа в Общината утре, като няма да се допускат хора с наличие на каквито и да било симптоми, като кашлица, хрема и температура.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби