Премиерът с извънреден брифинг: Започва сериозен ремонт на кабинета

loading...

 

 

"Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата.Най-сериозният въпрос, който трябва да решим, предстои в началото на селдващата седмица – обсъждането и отхвърлянето на вота на недоверие", заяви  председателят на НФСБ Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, Коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.
"Вотът няма да мине, но промени ще има", беше лаконичен Красимир Каракачанов.
"България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много", добави премиерът Бойко Борисов.

"Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест", добави министър-председателят.

"Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. "градска десница", които се управляват през Facebook. Беше ми странно - единият ден тичат на "Росенец", на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел "Берлин", пият кафе и си отиват", каза още премиерът.

Той се обърна и към Христо Иванова, който му е поискал документи за "Лукойл", питайки го защо не е поискал тази информация преди години.

"Тази политика, която се прави в момента, е евтина. Затова се съгласих с партньорите да се мобилизираме. Гротесното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Като им видях мотивите, те са изсмукани от пръстите" , каза още Борисов.

Премиерът отново предупреди, че предстоят много тежки месеци заради кризата от коронавируса. Според него само у нас хората смятат, че заразата е отминала, на фона на затягането на мерките в други държави.

"Това обясних и на колегите - един е недоволен от едно, друг от друго. Но като гледам лицата на протеста, не си представям държавата да се управлява от такива хора. Тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, видели сме ги какво могат. Не е по силите на партия или коалиция да се справи с кризата, която предстои", каза премиерът.

"Служебно правителство - абсурд. Тогава протестът ще се замени с наш протест. Защото на този незрял президент, Шиши му уреди кабинета. Защо нямаше тогава протести? Не чух тогава въпроси и от Христо Иванов. Върнете се назад и вижте кабинетите! Това не ви ли интересува, не е ли зависимост? Ние се скарахме за доброволните отряди. Тогава ни наредиха до ДПС, защото сме се прегърнали. Стана ясно, че трябва да си мерим приказките", добави Борисов.

Той заяви, че ще направи "ремонт на кабинета", но на първо място политиците трябва да мислят как да се справят с предстоящите кризи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби