Пловдивската полиция изнесе открит урок на деца с велосипеди и тротинетки

loading...

 

 

Освен алтернативен начин на транспорт, велосипедите и тротинетките се превръщат в предпочитано забавление от деца и възрастни през лятото.

Открит урок "Безопасно лято на колела" проведе пловдивската полиция с малчугани днес. Целта е да възпитаваме децата от най ранна възраст как да се пазят на пътя и как да се държат като водачи на алтернативни превозни средства - велосипеди и тротинетки. Със своите близо 60 км велоалеи, наличието на производство и отлични възможности за активен спорт и придвижване, градът ни се нарежда на едно от местата с най-малко произшествия с велосипедисти.

Все още електрическите превозни средства сред които са дву- и триколесните скутери и тротинетки се приемат по-скоро като атракция, макар да са активни участници в движението. Често пъти те се управляват от младежи и възрастни, които освен че не притежават свидетелство за управление на МПС, не познават и правилата за движение.

При тези превозни средства липсва възможността да бъде подаден сигнал от водачите им за извършване на маневра и останалите участници в интензивния трафика биха могли да неглижират тяхното присъствие. Изборът на превозно средство за управление е личен, но отговорността като участници в движението изисква особено внимание и познание. Нека бъдем отговорни родители и се погрижим за това, децата ни да бъдат "видими" и в безопасност на пътя!

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби