1400 лв. за линейка!? А едно бебче издъхна – разкарвано из 3 болници

loading...

 

 

 

Причините за смъртта на недоносено бебе ще установява проверка, разпоредена от здравния министър проф. Костадин Ангелов и от РЗИ в Бургас.

Бащата на детето е подал сигнал, че му искали 1400 лева за линейка да транспортират сина му от Бургас до Пловдив.

Според бащата на бебето Светослав Миленов – малкият Боян се нуждаел спешно от транспортиране до Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив, но от частно здравно заведение в Бургас му поискали 1400 лв. за линейката.

След пререкания реанимобилът потеглил за Пловдив, без да му вземат пари, но детето издъхнало. Засега не е ясно дали е починало в линейката или при пристигане в пловдивската болница.

Детето било недоносено и се родило в 7-ия месец в частна клиника в Бургас, но го преместили в друга частна болница. Състоянието му обаче се влошило, което наложило спешно да бъде закарано до Пловдив.

"Започнали сме проверка по случая, но нищо не мога да коментирам преди да приключи. Имам своята версия за случая, но ще я спестя. Човек трябва да има смирение пред Бога", коментира пред "24 часа" шефът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Той отказа да съобщи в кои частни болници е било бебето и от коя, както казва бащата, са му искали парите за линейка до Пловдив.

От УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив потвърдиха, че е постъпило бебе на 7 дни. То е било с много ниско тегло и в клинична смърт. Преведено е от частна болница в Бургас. По данни на екипа, осъществил транспорта, детето е изпаднало в това състояние още по време на пътуването.

"Извършените изследвания, в това число и аутопсия, не потвърждават диагнозата, поставена от изпращащото лечебно заведение. Лекарите в "Свети Георги" приемат, че въобще не се касае за проблем в областта на детската хирургия", обясниха от пловдивската болница. Оттам не пожелаха да дадат повече подробности с аргумент, че това може да стане само с разрешение на родителите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби