BG бебе за продан! Гърция задържа наш ром за трафик на новородени

loading...

 

 

Български ром е задържан от гръцките власти в Лариса за трафик на бебета.

Така още една брънка на международните вериги за търговия с новородени от български ромки, попадна в ръцете на правосъдието в южната ни съседка.

Арестуваният мъж е идентифициран като член на едно от пипалата на веригата, за който има издадена заповед за задържане заради незаконни осиновявания в Гърция.

Обвинен е в посредничество посредничество при осиновяването на бебета с цел печалба, както и за сформирането на престъпна банда.

Схемата:

Новородените се продават веднага щом се родят на бездетни гръцки семейства, които плащат в злато за заветния "ангел".

Ангел, като шокиращия случая с красивата малка Мария със сини очи, продадена от българските си родители на гръцка ромска двойка, отново от Лариса, и използвана за получаване на помощи, като едновременно я бяха принудили да проси.

Припомняме ви, че на 5 август 48-годишна българка беше арестувана на "Кулата" - "Промахон" от гръцката полиция.

Оказало се, че тя е една от десетките членове на престъпната верига, която е намирала млади ромки в България със сериозни финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца, срещу малка част от покупко-продажната цена.

Според разкритията на Прокуратурата в Атина, гръцки адвокати и лекари-акушери се явяват сътрудници на българските мафиоти, а служителите на частни клиники за асистирана репродукция, действали като "посредници".

При всички случаи биологичните майки се намирали в тежко финансово положение с нисък жизнен стандарт, в резултат на което единственият изход за тях е да продадат новороденото си дете, което при раждането се декларира с данните на неговото "ново" семейство, разказва "Труд".

А "ценоразписът" на мафията за търговия с бебета варирал от 25 000 до 28 000 евро, сума, която се покрива от осиновителите и включва разходи за пътуване и издръжка на бременните жени, хоспитализацията, раждането, заплащанията на юридически лица, за предоставяне на услуги и др. От тях биологичните майки получавали едва от 4 000 до 5000 евро.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби