Кръчмари на нож срещу НСИ: Правите черен PR на туризма ни!

loading...

 

 

През последните дни в публичното пространство се появиха гръмки информации, че цените в заведенията са увеличени, въпреки намалената ставка на ДДС.

Заведенията у нас отказват да бъдат разменна монета на нечисти политически боричкания. Това заявяват в позицията си Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Според тях в данни на Националния статистически институт се казва, че за месец юли 2020 г. има повишение с 2% в сравнение с юни 2020 г. и 5% спрямо декември 2019 г. От бранша са категорични, че е нямало повишение на цените.

"Заведенията се закрепиха на ръба на оцеляването, основно благодарение на по-справедливата ставка на ДДС от 9%, за каквато отдавна се борехме и каквато е в повечето европейски държави. Категорично се противопоставяме на черния PR срещу туризма в България", категорични са те.

"Отново по данни на НСИ за юни 2020 сривът в туризма клони към 90%. И въпреки това наша проверка установи, че в много от най-популярните заведения в морските ни курорти цените през юни са намалени в сравнение със същия месец на миналата година", заявяват те категорично.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби