Въпреки камерите! Непукисти пак потрошиха наша градина!

loading...

 

 

 Вандалските прояви в Русе продължават и то най-вече в централната градска градина. Нито видеонаблюдението, нито „Общинска охрана”, могат да спрат нарушителите. Поредно посегателство в нощта срещу сряда стана оригинална чешма. Потрошили са я младежи. Записите от камерите за видеонаблюдение са изпратени в полицията за издирване на извършителите.

Само преди месец се появи видео, на което се вижда как момчета играят футбол с кошче за отпадъци. Изпочупени бяха и пейки и плочки в центъра на града. Поредната вандалска проява записали общинските камери от преди една нощ.

Истината е, че тоя младеж, който я строши стъпва върху нея. Т.е. не се използва по предназначение”, каза Спасимир Димитров, началник по сигурността в Община Русе.

Една от чешмите е потрошавана два пъти и била заменена с нова конструкция. Но след като и новата не оцеляла отговорните за сигурността обмислят друг вариант, съобщи Нова.

„Разговарял съм с колегите, които отговарят за чешмичките, да поставят не същата, а да различна конструкция по-вандалоустойчива, такава каквато е тази която остана”, обясни Димитров.

Според русенци, причина за честите вандалски прояви от младежи е липсата на контрол от страна на родителите.

„Такава хубава чешмичка, вода винаги има! Младите рушат тези хубави придобивки”, казват граждани.

От местната управа казват, че трябва да има  промяна в нормативната уредба, така че „Общинска охрана” да може да глобява на момента нарушителите, когато се установи вандалски акт.

Само за първите шест месеца на годината щетите от счупено общинско имущество са за над 100 хиляди лева.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби