Глас от ГЕРБ отсече твърдо: След вчера не можем да си позволим оставка!

loading...

 

 

"След вчера по никакъв начин не можем да си позволим да обсъждаме въпроса за оставка на правителството. Това означава да подадем оставка след атака на криминалния контингент. Това ще постави в риск всяко следващо българско правителство да бъде свалено по този начин", отсече пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

По думите му политическата отговорност за снощните ексцесии и вандалски прояви носи президентът Румен Радев, а техническата отговорност е на официалните организатори на протеста от "Отровното трио".

"В продължение на няколко дни имаше директни призиви от тези хора за насилие, за идване на винкелите и това се случи вчера. "Отровното трио" превърна протестиращите хора, тези с чисти сърца, във фон и масовка на криминалния контингент, който е пратен там от Васил Божков", допълни още Биков.

"Г-н Биков не е чул поради причината, че напуснаха парламента какво каза вчера Румен Радев в пленарната зала. А то беше, че не бива да се стига до агресия. Призивът беше за мирен протест. "Единственият, който може да носи политическа отговорност за агресията на протеста е премиерът Бойко Борисов, защото тя е вследствие на неговата упоритост да не подаде оставка", контрира от своя страна Христо Проданов, депутат от "БСП за България".

Това, което е най-адекватно да се случи в момента, е оставка и нови избори, за да се види какви са електоралните нагласи на българските граждани", настоя той.

Напускането на ГЕРБ на пленарната зала вчера, Биков обясни с думите, че това е символичен жест, с който показват, че между тях и президента до края на неговия мандат няма да има никакъв диалог.

Според него първата възможност за разрешаването на тази политическа криза ще бъдат президентските избори.

Tags:

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби