25 заболявания ни причинява пушенето. Активното е равно на пасивното...

loading...

 

 

"Спрете пушенето! Пазете белия си дроб! Това съветва д-р София Ангелова, специалист по белодробни болести.

 

Днес, в Световния ден на белия дроб, лекарката подчерта личната отговорност на всеки от нас да пази респираторното си здраве като ограничи максимално токсичните вещества, които вдишва.

 

Преди всичко да се въздържаме от тютюнопушене, тъй като то причинява над 25 заболявания.

 

"Пасивното пушене е равносилно на активното пушене. Затова пушачите трябва да бъдат отговорни към здравето на заобикалящите ги", призова пулмологът.

Челен удар между кола и товарен автомобил! Мъж от пазарджишко загина!Челен удар между кола и товарен автомобил! Мъж от пазарджишко загина!Челен удар между кола и товарен автомобил! Мъж от пазарджишко загина!

 

Що се отнася до опасността от COVID-19, д-р Ангелова наблегна на нуждата да се носят маски и специално подчерта, че в медицинските кабинети те са задължителни. По думите ѝ носенето на маски намалява с 1.5% риска от заразяване с коронавируса.

 

Д-р Ангелова очерта някои особености при лечението на COVID пневмонията, като задължителната компютърна томография. Подчерта, че след излекуване от коронавируса, възстановяването на белия дроб продължава до 2 месеца, време, в което пациентите са под лекарско наблюдение.

 

От думите на лекарката стана ясно, че астматиците, според последни проучвания, са по-малко уязвими на коронавирусната инфекция, поради редовната терапия, която им се налага. За тях, както и за всички хора с тежки хронични заболявания, д-р Ангелова препоръчва редовно вземане на предписаните им от специалист лекарства. Ако спазваме противоепидемичните мерки, намаляваме и опасността от традиционните грипни инфекции, категорична беше тя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби