Вандалщина! Счупиха стъклото на влак преди Пловдив, раниха машинист

loading...

 

 

Машинист пострада, след като хвърлиха камъни по бързия влак от София за Стара Загора.

 

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив, малко преди 19 ч. на 14 октомври, с камъни е счупено предното стъкло на кабината на локомотива, информират от БДЖ.

 

Вследствие на вандалската проява машинистът в локомотива е пострадал. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

 

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

 

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

 

От началото на годината до момента са регистрирани 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са четири.

 

При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек. Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби