Гърция затяга мерките! Спира полетите, придвижването само с QR код

loading...

 

 

От днес се спират вътрешните полети в Гърция, като ще се превозват само пътници, които имат сериозни здравословни причини, бизнес, обективни семейни причини (събиране на семейството) и за връщане в постоянно пребиваване. QR кодът става задължителен и за вътрешно пътуване.

 

От вторник ще се изисква отрицателен PCR тест за коронавирус от всички влизащи в Гърция и през летищата, независимо от коя страна пристигат.

 

Над 5000 полицаи патрулират и проверяват гражданите за спазване на мерките в гръцката столица. Глобите се увеличиха двойно на 300 евро за неносене на маска или неправилно поставяне. По 500 евро плащат работодатели при издадени фалшиви документи за движение на служители.

 

Глоби на обща стойност 29 250 евро бяха наложени от властите в събота, през първия ден на карантината, в 78 случая, когато беше установено, че те не спазват мерките за коронавирус. В три случая беше наложено 15-дневно спиране на съответната компания, съобщава Труд.

 

Правителството излезе с препоръка да се ограничи ползването на интернет във времето от 09.00 до 18.00 ч.  

 

В същото време продължиха проверките в домовете за стари хора, аптеки, хранителните магазини и обществените пазари. Инспекциите ще продължат в цялата страна въз основа на епидемиологичните данни.

 

Всички търговски обекти остават затворени с изключение на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции. Излизане се позволява само с потвърдено от властите разрешение. Затвориха църквите. Литургия се извършва, но без присъствие на хора.

 

За сметка на това всички съботи и недели на 2021 година са резервирани вече за сватбени тържества отложени от тази година.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби