Заведенията започнаха ударно с резервации за празниците. А ще работят ли?

loading...

 

 

Ресторанти и нощни клубове трескаво събират резервации за Коледа и Нова година, въпреки че засега не е ясно дали ще бъдат отворени за празниците. Това показа проверка по заведенията в страната, както и в най-големите портали за резервации на маси.

 

Така броени дни преди 21 декември, когато изтича наложеният в момента частичен локдаун у нас, равносметката показва, че ресторантьорите се готвят да работят. Кръчмите в столицата например приемат резервации за 31 декември, като дори предлагат до 30% отстъпка от цената на куверта, ако масата се запази сега. Резервацията пък трябва да е до 15 души на маса, въпреки че настоящите мерки забраняват събирането на повече от 15 души въобще в помещение.

С онлайн резервации за Нова година са решили да спасят празниците ресторанти в Пловдив. Кувертите варират от около 100 до около 160 лева, като детският е двойно по-евтин. Въпросните заведения са обявили дори в сайтовете си празничните си новогодишни менюта, които са от богати по-богати. В тях влизат салати, студени ордьоври, няколко вида основни ястия и десерти.

 

Жестът към потенциалните им бъдещи гости е да могат да изберат какво да включва тяхното меню, за да бъде изборът индивидуален. Условия дали ще има празненства ресторантите не поставят. Липсват указания в сайтовете и дали ще връщат пари, ако тържествата бъдат отменени заради пандемията. На този етап обаче в онлайн резервациите не се изисква предплащане на кувертите.

 

Заведенията в Бургас също масово приемат резервации за новогодишната нощ, но без обичайното капаро. Всеки клиент се предупреждава, че резервацията му гарантира запазено място, но само ако се разреши заведенията да отворят. Има и много заведения, които отказват резервации и категорично са решили, че няма да работят нито на Коледа, нито на Нова година. "Дори да се разрешат празненствата, то това ще стане известно едва на 21 декември. Времето е прекалено кратко, за да организираме новогодишно празненство, затова и ресторантът ни няма да работи", заявиха от бургаския хотел "Мираж".

 

В 5-звездния хотел "Приморец" са взели друго решение. Там вече дори е обявена и празничната програма, както и цените. Кувертът за новогодишната вечеря е 259 лева, а пакет за двама от две или три нощувки, съответно е на цена 1426 лв. и съответно 1723 лв. Освен шестстепенно меню, офертата включва и празнична програма на 30 декември с участието на Калин Вельов и Amazonia Dance Project в пиано бар „Приморец“. В новогодишната нощ гостите ще забавлява Фондацията – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов, Венко Поромански, а на 1 януари ще има диджей парти и бенд на живо. В ролята на водещ влиза Драгомир Драганов. Хотелът и ресторантът приемат резервации, без предварително заплащане и с уговорката, че празненството не е сигурно, предава "Монитор".

 

В Търново заведенията отговориха, че нямат места за Коледа и Нова година, тъй като са резервирани още от есента за двата празника. Само в една квартална пицария, която работи до полунощ, отговориха, че имат места за компания до 10 души.

 

Някои от ресторантите в Пазарджик също приемат резервации за Новогодишната нощ, въпреки пандемията. Собствениците на заведения примамват клиенти с шестстепенни менюта, празнична програма, томбола и дори двуцифрени куверти, като обещават, че заедно ще посрещнат 2021 година с нова надежда. В рекламите пише, че е гарантирана и безопасността на посетителите, както и, че ще се прави пълна дезинфекция. Там, където има големи зали, масите ще бъдат отделени на дистанция от 2 метра, а клиентите ще бъдат настанявани до 10-ина души на маса. Може да продам 50 куверта, но пак си е някаква печалба, защото с тези епидемични мерки не сме работили нормално тази година, коментира ресторантьор.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби