Що за цирк се разиграва от държавния глава Румен Радев през последните дни

loading...

 

Кога най-после някой ще обясни на този човек къде се намира и какво се предполага да прави докато е там, пита политологът Огнян Минчев

Президентът Румен Радев продължава със срещите си с политически сили и граждански движения за насрочване на подходяща дата за парламентарните избори. Все по-вероятно изглежда вотът да не е на 28 март, както самият Радев бе обявил преди месец. Много е възможно да не е и на другата коментирана дата - 18 април, а да отиде чак в уикенда на 15 и 16 май.Днес консултациите на Румен Радев продължиха, а ето какво написа по темата политологът проф. Огнян Минчев:

Що за цирк се разиграва от държавния глава Румен Радев през последните дни?

Политическите консултации при президента не са институция за подбор за приятните нему партии и лидери, а отговорна посредническа дейност между ВСИЧКИ политически фактори, които ще участват в предстоящите избори с цел договаряне на съгласие по ключови процедурни въпроси на провеждането им.

Кога най-после някой ще обясни на този човек къде се намира и какво се предполага да прави докато е там?

Или ще продължаваме по инерция да наричаме раздумката с Мая Манолова, отровното трио и "Възраждане" "политически консултации при президента"?

Ами по този начин се компрометира самият институционален формат на консултирането при държавния глава.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби