Умишен палеж? Изгоря заведение в центъра на Стара Загора

loading...

 

 

В малките часове на съботата, между 3.00 и 4.00 часа тази нощ, е възникнал пожар на партерния етаж в блока на ъгъла на улиците “Методи Кусев” и “Боруйград” в Стара Загора. Изгоряло е едно от популярните заведения в града – “Violet Coffee”, до стълбите по “Боруйград”.

На мястото са пристигнали 2 пожарни, линейка и полицейски коли. Огънят е засегнал и трите етажа над заведението. Най-силно е пострадал първият етаж. Виждат се обгорели климатици. Горя и част от покрива на блока. Няма сведения за пострадали. 

Според собствениците, които също бяха дошли, в заведението не е имало електроуред, който да предизвика пожара.

Пожарникарите бяха прокарали шлангове през входа до покрива. Чуваше се, че прехвърлят керемиди, за да открият достъп до подпокривното пространство. В един момент се наложи и обливане на покрива с вода под силно налягане от струйника на една от пожарните коли. Допълнителното захранване с вода ставаше по шланг от пожарен хидрант, разположен на отдалечената на 150 метра пресечка на “Боруйград” с ул. “Хаджи Димитър”, съобщи stzagora.net

“Violet Coffee” имаше специфично разположение – масите му бяха разположени от двете страни на улицата, вляво и вдясно в ниската част на стълбите. Жилището над него се виждаше, че е в ремонт, необитаемо в момента.

Собствениците на апартаменти предполагат, че пожарът е причинен умишлено.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби