Лесни начини да се чувствате по-енергични и позитивни през деня

loading...

 

 

Има много начини да повлияем на имунитета. Ние обаче се фокусираме повече върху други неща, отколкото върху здравето, мислейки си, че ни трябва повече време, за да подобрим цялостното състояние на тялото.

 

Но най-лесните и ефективни стъпки, за да се чувстваме по-енергични през деня, можем да направим у дома само за една минута.

 

Изпийте чаша вода след ставане

 

Всички знаем колко важна е хидратацията, затова пием вода дори, когато не сме жадни. Но експертите съветват, че пиенето на чаша вода сутрин, непосредствено след събуждане и преди сутрешното кафе, е от решаващо значение за доброто здраве. Дехидратираме се за една нощ, така че чаша водата събужда по-бързо дори от кофеина.

 

Намалете температурата в спалнята

 

Всички обичаме да ходим боси и с къси ръкави у дома, но експертите съветват, че е изключително важно за здравето да се намали стайната температура в спалнята с два градуса след вечеря и още три преди лягане. И така, когато си лягаме, температурата трябва да е максимум 18 градуса.

 

Изключете осветлението преди лягане

 

Когато се приготвите за лягане, изключете осветлението. Тази проста задача стимулира производството на хормона мелатонин, който има седативен ефект, което означава, че ще заспите по-бързо и ще се почувствате сънливи и отпочинали.

 

Протеин за закуска

 

Диетолозите съветват да ядете протеин на закуска, тъй като нивата на захар и енергия се поддържат през целия ден. Това означава, че чувството за глад и настроение ще бъдат по-стабилни.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби