Не роман, а истина! Мъж живее 32 години сам на остров

loading...

 

 

Историята на един италианец трогна стотици хиляди в родината му и по света. Наричан Робинзон Крузо, 82-годишният мъж живее сам на малък остров от архипелага Ла Мадалена от десетилетия. Но сега е принуден от властите да го напусне. Петиция в негова защита беше подкрепена от 70 000 души.

 

Това е пазителят на остров Будели. От 32 години Мауро Моранди обитава сам това късче от рая - с неговия великолепен плаж с розов пясък. Това е домът му, близо до морето, близо до звездите, далеч от света.

 

Историята му е като Робинзон Крузо. Преди повече от три десетилетия учителят по физическо от Модена решава да промени живота си, уморен от консуматорството и политиката.

 

Потегля на плаване към Френска Полинезия, но катамаранът му се поврежда, акустира на Будели и сърцето му е пленено. Остава там до днес.

 

Познава всяка скала, растение, животински вид на острова. Вярва, че човек трябва да уважава и пази природата. Живее в бомбоубежище, останало от Втората световна война. През годините получава множество предупреждения да напусне. Властите го гонят оттук, за да премахнат азбеста от съоръжението. Планът им е да превърнат острова в обсерватория за околната среда, пише БНТ.

 

Сега Моранди сам е решил да се премести."От 21 години се боря с тези, които искат да се махна. Уморих се от това, затова си тръгвам. Дано пазят Будели, както аз го пазех", казва Мауро Моранди.

 

Ще живее в малък апартамент на съседния остров Мадалена. Пред британския вестник "Гардиън" отшелникът казва: "Животът ми няма да се промени много. Все така ще гледам морето." И ще чака деня, в който може да се завърне в своя рай.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби