Германци откраднаха умно, но бедно момиченце от Кърджали! Историята е невероятна

loading...

Момиче от Кърджали. Завършва средното си образование с отличие. Най-добрата, казват близки и познати. Владее перфектно немски.

Чужденци пък следят развитието й. Веднага след дипломирането я пращат към Германия. Всичко е платено-университет, пансион, дава се стипендия. И един ден като завърши, най-вероятно ще остане да работи за Тях, там.

Родителите отказват да говорят по темата, уточнява 24rodopi. Дори крият упорито къде всъщност е дъщеря им. На социални помощи са. Сигурно и затова изпитват страх. Защото бедността отдавна е поставила отличните си дипломи по стените на скромното им жилище.

„Следят децата ни още от началното училище. И по-късно дават оферти за тях зад граница. Вземат най-добрите ни и обещаващи умове“, твърдят в конспиративен уклон жителите в малкия квартал на момичето.

Тук перспективата е тъжна. Възможности за най-бедните са приказка без хепи енд. Общество, пленено от „калинкаджийство“, не спира да брои черните точки. Партии се превърнаха в пристан за неудачници. Всичко е като в огледалния свят, който предизвиква един процес на необратима емиграция.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби