Зловеща версия: Чудовището Епщайн убит в затвора, за да не изпее всемогъщите си съучастници!?

loading...

Финансистът Джефри Епщайн, за когото се твърди, че се е самоубил в затвор в Ню Йорк през 2019 г., казал на затворнически психолог две седмици преди смъртта си, че не е способен да се самоубие, защото е твърде страхлив и се страхува от болка.

Доста теории всъщност проповядват идеята, че някой „му е помогнал“ да сложи край на живота си за да не повлече със себе си и богатите му приятели, които са се възползвали от услугите, които им е предлагал.

Данните се съдържат в подробен анализ на последните дни от живота на Епщайн, съставен от повече от 2000 страници непубликувани досега документи и затворнически записи, получени съгласно закона за свободата на информацията и публикувани от „Ню Йорк таймс“.

Епщайн беше обвинен във въвличането на непълнолетни в проституция и в организиране на голяма структура, която включвала млади момичета в сексуално робство. Самият той обяви своята невинност.

„Нямам желание да се самоубивам. Не бих направил това“, казва Епщайн на затворническия психолог. Според публикуваните документи финансистът също твърди, че е страхливец и не обича болката.

Умел манипулатор, Епщайн измами персонала в затвора , на който беше наредено да го наблюдават денонощно до последно, според документи, цитирани от „Ню Йорк таймс“.

Подробни бележки и доклади, съставени от онези, които са взаимодействали с Епщайн през 36-те дни на задържането му, показват как той многократно ги уверявал, че има за какво да живее, но в същото време намеквал, че става все по-обезсърчен. Намеците са приспали бдителността на персонала на затвора, се казва в докладите.

Освен правни и административни въпроси, тези материали дават възможност да се запознаете подробно с последните дни от живота на финансиста, както и с това, което често липсва в публичните доклади: неговият глас.

Епщайн прекарвал дните си в затворена конферентна зала с адвокатите си, избягвайки затвореното пространство на килията. В разговори с психолози и други затворници той разказвал за интереса си към физиката и математиката, давал съвети за инвестиране и си спомнял за общуването със знаменитости, пипе БГНЕС.

Както отбелязва „Ню Йорк таймс“, тези записи не подкрепят теории на конспирацията, че смъртта на Епщайн не е самоубийство, нито хвърлят светлина върху въпроси, повдигнати от брат му и един от адвокатите му, които смятат, че финансистът може да е бил подпомогнат да умре . По този начин те рисуват картина на некомпетентността и небрежността на някои от служителите на Федералното бюро по затворите на САЩ.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби