САЩ и светът са на нокти! Оперираха по спешност Джо Байдън. Ето каква е прогнозата

loading...

Кадър БНТ

Лекарят от Белия дом О'Конър заяви, че на президента Джо Байдън е отстранен потенциално предраков аденом. 

Байдън, който навърши 79 години на 20 ноември, е под наблюдение. „По правило се препоръчва втора колоноскопия след седем до десет години“, каза лекарят, цитиран от РИА Новости. 

По време на изследването на дебелото черво американският лидер беше под упойка и делегира правомощия на вицепрезидента Камала Харис.
Лекарите заключиха, че здравословното състояние на президента му позволява да изпълнява задълженията си без ограничения. 

"Президентът Байдън имаше 3 мм доброкачествен полип, отстранен от дебелото черво... Пробата, взета за хистологично изследване, беше идентифицирана като тубулен аденом, подобен на полипа, отстранен от него през 2008 г.", се казва в прессъобщението. Информацията за здравето на президента се оповестява с изричното му съгласие, подчертават от Белия дом.

Президентът вече е на крака.

Президентът на САЩ Джо Байдън се оттегли за кратко на от натовареното ежедневие на Белия дом на шикозния остров Нантъкет, където по-късно днес ще празнува Деня на благодарността със семейството си, предаде Франс прес, цитира Дарик.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби