Любимото ви кафе показва характера ви

loading...

Клиничният психолог д-р Рамани Дурвасула установи, че любимото кафе на определен човек може да покаже основни черти от характера му.

Изследването е проведено сред 1000 почитатели на напитката.

Психологът се е съобразил с типовете характер и психологически черти като екстровертност и интроветност, търпение, перфекционизъм, топлота, бдителност, чувствителност и дързост.

След направения експеримент д-р Дурвасула групирал любителите на различните видове кафе, обединени от общи характеристики.

Любителите на черното, чисто кафе – това са тихи и праволинейни хора. Изглеждат студени и пренебрежителни. Тези хора са здравомислещи и упорити, радват се на простичките неща в живота.

Любителите на латето – тези хора обичат да доставят удоволствие на другите. Винаги са готови да помогнат, но рядко обръщат внимание на собствените си нужди. Много лесно се изнервят.

Любителите на айскафе - тези хора са запазили детското в себе си. Много са чувствителни и силно възприемчиви. Понякога действат много безразсъдно, следвайки младежкия си дух.

Любителите на безкофеиновото кафе – тези хора имат изострена сетивност към детайлите. Обичат да контролират останалите хора и обстоятелствата. Могат да бъдат много обсебващи.

Любителите на капучиното – това са романтични натури, които често се губят в мечтите си. Тези хора имат вродена доброта и открита душа. Голяма част от тях са пристрастени към сладкиши.

Новото изследване на д-р Дурвасула показва, че пиенето на кафе, освен удоволствие, може да бъде и индикатор за психологическите черти на човек.

Италиански психолози също са убедени, че между любимото кафе и характера на човек има връзка.

Те определят няколко групи характери, спрямо предпочитания вид кафе.

Дълго кафе – тези хора са перфекционисти и отделят време и за най-малкия детайл в работата им. Лоялни и коректни са в отношенията си с хората.

Късо кафе – тези хора са много откровени и се стремят да казват истината на всичките си познати. Те са целенасочени и имат лидерски качества. Не се отказват лесно и са уверени в себе си.

Кафе с мляко - Този тип хора са домошари. За тях са важни уютът и спокойствието. Те са отлични кулинари, но са много консервативни.

Слабо кафе – Тези хора са търпеливи, уравновесени и толерантни. Обичат разходките сред природата. Трудно вземат решения и често не си спазват обещанията./sanovnik.bg

 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби