Кристиян Бойков

 | 

 

„ТАД Груп” – фирмата на бизнесмена Иван Тодоров, който е обвиняем за източването на данни от НАП, е фалирала. Сайтът на компанията вече не функционира, пише блиц. Тодоров е в ареста за организирана престъпна група.

От седмици сайтът на фирмата, занимаваща се с защита срещу киберпрестъпленията, не работи. Въпреки това в интернет нейни клиенти бълват множество негативни коментари. Появиха се твърдения, че от ареста Тодоров е задействал процедура за ликвидация.

Categories:

 | 

 

Прокуратурата публикува резюмета от разпитите на свидетелите за хакерите от "ТАД груп", обвинени за "НАП-лийкс". Обвинението предприе безпрецедентния ход, за да извади на показ истината за атаката и как всъщност е осъществена подготовката за нея, пише лупа.

Categories:

 | 

 

4 тома допълнителни доказателства представи специализираната прокуратура срещу шефа на „ТАД груп“ Иван Тодоров. Обвинителите поискаха делото да бъде гледано при закрити врата, защото доказателствата съдържат информация за задължения на лица и фирми към застрахователи и банки, пише лупа.

 | 

 

Неочаквано преди гледане на мярката за неотклонение на шефа на „ТАД груп“ Иван Тодоров в спецсъда пристигна обвиняемият за хакерската атака срещу НАП Кристиян Бойков, пише "Труд". Той запази пълно мълчание и не е ясно в ролята на какъв ще участва в съдебното заседание, пише лупа.

Преди дни прокуратурата се закани, че Бойков може да стане свидетел на обвинението. Адвокатът му Любен Казанлиев каза, че няма доказателства за вината на Бойков.

Categories:

 | 

 

Камери в любим столичен ресторант на Кристиян Бойков са помогнали на разследващите полицаи да се доберат до паролата на личния му лаптоп.

Това твърдят близки до разследването срещу 20-годишния пловдивчанин и шефовете на фирмата му заради хакнатия сървър на НАП, от който бяха източени данните на милиони българи.

След задържането на Кристиян той отказа да позволи достъп до личните и служебните компютри, които е използвал, пише bgdnes.bg.

Categories:

 | 

 

Задържаха собственика на фирмата за киберсигурност "ТАД Груп" Иван Тодоров на Летище София, пише лупа.

Очакваше се при завръщането му в България Тодоров да бъде задържан и да му бъдат повдигнати обвинения във връзка изтичането на лични данни от Националната агенция за приходите.

Веднага той е заведен на разпит, очаква се да му бъде наложена мярка "парична гаранция", която ще бъде в много висок размер.

 | 

 

Шефката на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова със сигурност запазва поста си въпреки грандиозния скандал с безпрецедентната кибер атака срещу системата на приходната администрация, пише лупа.

Когато аферата с пробива в системата на НАП гръмна, данъчната шефка се оказа в лятна отпуска. Днес Димитрова вече е на работа, а в първото си интервю след завръщането си от Гърция по Би Ти Ви тя обяви, че взела „много добре обмислено решение да не си прекратя отпуската“.

Categories:

 | 

 

Специализираната прокуратура предаде на съд трима души за хакерската атака срещу НАП. На 22 юли 2019 г. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

 | 

Обвиниха работодателя му в киберрекет

Разследващите са успели да влязат в компютъра на обявения за "бял хакер" Кристиян Бойков. От прокуратурата разпространиха пространната информация за намереното в него. От фирмата, в която работи Кристиян, обаче нарекоха всичко спекулации и продължават да са категорични, че 20-годишният младеж е абсолютно невинен.

Прокуратурата обаче твърди, че анализът на иззетия служебен компютър на Кристиян Бойков показва, че той е разполагал с базата данни на НАП преди разпространението им в интернет.

Categories:

 | 

 

Към днешна дата шефът на „Тад Груп“ е собственик на над 25 фирми за управление на хотели и заведения из цялата страна.

Директорът на хакера Кристиян Бойков се оказва милионер в евро и собственик на поне 25 фирми, твърди Lupa.bg. Освен че работи съвместно и под шапката на американска компания в сферата на киберсигурността, 41-годишният Иван Тодоров е крупен бизнесмен и в няколко други области – главно на ресторантьорството.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби