акценти

 | 

 

Историята ни е дала много мистерии, доста от които, благодарение на съвременните технологии и нивото на знания, са успешно разплетени. Но има и артефакти, които и до днес си остават  научна загадка. Решихме да ви разкажем за някои загадъчни предмети, които дълго откриването си все още предизвикат много въпроси. И досега съвременната наука не е успяла да им отговори.
 

Пирамида в Антарктида

Categories:

 | 

 

 

„В тежки времена живеем. Хората помежду си нямат един с друг нищо общо.

Майките раждат деца, но нямат мляко да ги кърмят. Казват, защото били нервни. Не е това. Просто децата нямат нищо общо със своите майки, те само са дошли на света чрез тях. Нищо не получават децата от майките: нито мляко, нито топлина. Дават ги съвсем малки в детски ясли, вечер ги слагат да спят отделно, рядко виждат усмивката на майчиното лице. Майките са недоволни, че съпрузите им не ги почитат достатъчно.

Categories:

 | 

 

 

По времето на социализма повечето от нас живеехме в панелни блокове и апартаменти близнаци, на които еснафите окачаха табелка „Образцов дом”.

Повечето апартаменти имаха еднакво разпределение – от входната врата се озоваваш в коридор, отляво има хол, отдясно – тоалетна и кухня, от хола влизаш в спалнята, има детска стая и баня. Антрето бе постлано с балатум, наготово даден от държавата, пише socbg.com.

Categories:

 | 

 

Учени от Федералния университет на Рио Гранди до Сул в Бразилия разкриха тайна, свързана с построяването на древния град на инките Мачу Пикчу, разположен на над 2000 метра надморска височина.

Те установиха, че това място е било избрано, защото там лесно се набавяли строителни материали, пише списание „Сайънс”, цитирани от блиц..

Резултатите от изследването бяха представени на конференция на Американското геоложко общество.

Categories:

 | 

 

В този манастир наистина се случват чудеса.

Манастир спасява от тежки болести, изтрива пороци. Светата обител е доказал чудодейната сила, която се крие зад неговите стени и променя съдби. Това е неоспорим факт , а доказателствата са безброй, твърдят духовници и миряни, изпитали чудото на гърба си

Известен е като като Черепишкия. Живописната света обител се намира в красивото Искърско дефиле, в близост до село Зверино. С горещи молитви към Бог и силна вяра в сърцето пристигнал жител от град Мездра, болен от рак на гърлото.

Categories:

 | 

 

Както всяка година и новата 2019-а се свързва с немалък брой предсказания, и както си му е реда голяма част от тях вещаят апокалиптични събития, пише 168chasa.

"Поляци, бягайте в България и Румъния!". С такъв призив към сънародниците си се обърна от канала си в YouTube един от най-известните полски ясновидци Кшищоф Яцковски през април.

Categories:

 | 

 

Интригуващо видео, на което се вижда бързо летящ неидентифициран обект в небето над испанския град Аликанте е привлякло сериозно вниманието на Американската агенция за космически изследвания, съобщи „Дейли стар", цитирани от новини.бг.

Categories:

 | 

 

А строноми за първи път откриха вода в атмосферата на планета K2-18b. Водата в комбинация с благоприятната температура на планетата означава, че там може да има живот, съобщи BBC.

Новите космически телескопи ще могат, според учените, през следващите 10 години да определят дали газовете, съдържащи се в атмосферата на K2-18b, се произвеждат от живи организми. Резултатите от изследването са публикувани в списанието Nature Astronomy.

„Спиращо дъха откритие“

Categories:

 | 

 

Животът на известната баварска принцеса Елизабет, или както я наричат още от детството ѝ - Сиси, започва като приказка. Преминава през възходи и падения, през радости и скърби, за да завърши по възможно най-трагичния и неочаквано драматичен начин, пише woman.bg.

Прочута като любимка на народа на Австрия и най-мразената в императорския двор, съдбата на императрица Сиси се превръща в легенда и основа за сюжет на много книги и филми по света. В днешно време я сравняват по влияние с покойната принцеса на Уелс Даяна.

Categories:

 | 

 

Един ден преди шестдесет и шест милиона години животът на нашата планета протичал точно както всеки друг ден – огромни влечуги доминирали пейзажа. Растително-ядните бегемоти с дължина до 40 метра заедно с месоядни титани преобладавали на сушата, в морето изобилие от разперени левиатани, а в небето се придвижвали крилати същества, по-големи от всички птици в историята на Земята.

Само за момент, след 180 милиона години просперитет, това изключително изобилие от живот било заличено.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби