отрова

 | 

 

 

29-годишният Иван от пловдивското село Граф Игнатиево е бил открит вчера мъртъв. Той е намерен в нива, на около 800 м от населеното място. Според полицията става въпрос за самоубийство със селскостопанска отрова. Празната опаковка от нея лежала до трупа.

 

Categories:

 | 

 

 

Пчелната отрова може да се окаже убиец на коронавируса. Китайско изследване на над 5000 пчелари от епицентъра на заразата от COVID-19 в Ухан докладва за нито един заболял или развил симптоми. 

 

Апитерапията, която включва всички пчелни продукти, в частност лечението с пчелна отрова, подобрява имунитета. Всички пчелни продукти, най-вече прополисът, блокират така наречените ACE 2 рецептори, чрез които вирусът прониква в организма. Това обясни апитерапевтът и специалист по вътрешни болести д-р Пламен Енчев, съобщи bgonair.

Categories:

 | 

 

 

Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем изпълнителния директор на „Лъки инвест“ АД за допуснато замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска, съобщиха от институцията.

 

Categories:

 | 

 

 

Българската агенция по безопасност на храните задържа над 20 тона зеленчуци, внос от трети страни, с установено наднормено съдържание на остатъчни вещества от пестициди. 

От търговската мрежа са спрени 17 300 кг зеле и 4 500 кг краставици. Количествата предстои да бъдат насочени за унищожаване или връщане в страната на произход.

 | 

 

 

Стотиците умрели риби, които изплуваха в събота сутринта от река Марица край селата между Стамболийски и Пазарджик, са били отровени от агресивен химичен разтворител с високо съдържание на сода каустик. Тази скандална версия лансират природозащитници и рибари.

Categories:

 | 

 

 

Завишени стойности на арсен са открити след проби на водата от минералния извор в Невестино. От здравната служба в Кюстендил обявиха, че се касае за ниски нива, но въпреки това е разпоредено водата да не се консумира ежедневно, съобщи "Монитор".

Categories:

 | 

 

Мъж и жена на средна възраст предлагат на домашни кучета специални хапки, направени от отрова и габърче, завити в хляб. Ужасната случка се разиграва вече няколко пъти в различни паркове на територията на София. За скандалното поведение на привидно милата двойка споделиха опарили се собственици на кучета във фейсбук, пише лупа.

Като видят, че разхождаш домашния си любимец, те се спират при теб и те питат дали могат да го погалят. При положителен отговор, се навеждат и му подават хляб на топче, в което има отрова и габърче, коментира столичанка.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби