лекарска грешка

 | 

 

 

Окръжният съд в Русе уважи иска на 29-годишната Милица Аргилова срещу УМБАЛ "Канев". Съдът присъди 50 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди от извършена мастектомия.

 

На 23.01.2018 г. тя е постъпила на лечение в здравното заведение. Патоанатом на база на гефрирно изследване поставил диагноза инвазивен дуктален карцином на млечна жлеза.

 

Categories:

 | 

 

 

Започнало е разследване за причиняване на смърт след лекарска грешка на 84-годишната пациентка, която издъхна на 14 март в пловдивската болница "Св. Мина". Лекари изказаха предположение, че жената е била болна от коронавирус, но направената проба не е потвърдила съмнениата. 

Ето и цялото изявление на Окръжна прокуратура Пловдив:

Categories:

 | 

 

Децата вече са добре. Ходят на училище. Нямам представа защо се случи този инцидент. За мне е лекарска грешка. Не може да говорим за никакво отравяне. Това и в болницата го казаха. Не е имало и никакви химически препарати вкъщи. Нямам думи и не мога да си го обясня, пише новини.бг.

Categories:

 | 

 

Лекарят, транспортирал 7- годишната Кристин от Сотиря до болницата е оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, призна самият той пред Би Ти Ви. Той направил това заради афектираната реакция на възрастната жена. Докторът бе обвинен от близките на починалото момиченце, че е виновен за смъртта му. Бабата твърди, че преглед изобщо не е имало, а лекарят стоял безучастен, пише лупа.

Д-р Димитров сподели, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, защото е длъжен да го прави.

Categories:

 | 

 

Лекарска грешка може да стои в дъното на внезапната кончина на Буги Барабата. Популярният блус музикант с рождено име Марио Събев издъхна неочаквано в събота срещу неделя само на 58-годишна възраст, а смъртта му хвърли в печал музикалното съсловие и хилядите почитатели на творчеството му, пише лупа.

Близки до Джентълмена от „Коньовица“ разказаха, че Буги Барабата постъпил в петък привечер в софийска болница, където бил опериран от туморно образувание.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби