Гешев

 | 

 

 

Специализирана полицейска акция блокира тази сутрин входовете и изходите на варненското село Каменар. Операцията е поредня марка срещу битовата престъпност. Издирват се конкретни лица от кримиконтингента, свързани с наркоразпространение и проституция.

Според официална информация на Апелативна прокуратура, изпратена до медиите, акцията е започнала рано тази сутрин и е под ръководството на Окръжната прокуратура в морския град, предаде "24 часа".

Categories:

 | 

 

 

Президентът Румен Радев открехна завесата за "атаката", както я нарече, срещу себе си със СРС-тата и обяви, че неин автор е не главният прокурор Иван Гешев, а лично премиерът Бойко Борисов.

 | 

 

 

 

Прокуратурата погна енергийния бизнесмен Христо Ковачки, научи БЛИЦ.

Екипи на МВР и магистратите са влезли в две фирми в град Гълъбово тази сутрин. Операцията е във връзка с досъдебно производство за откритите 127 контейнера на пристанище Варна.

Вчера медията ни оповести първа горещата новина, че крупна фигура от енергетиката е на мушката на прокуратурата.

 | 

 

"Опитът на главния секретар на президента Димитър Стоянов да се свърже с главния прокурор Иван Гешев няма отношение към внесеното от прокуратурата искане в Конституционния съд за тълкуване на разпоредбите на чл. 103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи впоследствие от медиите".

С тази позиция президентството е отговорило на главния прокурор Иван Гешев, съобщава bTV.

Categories:

 | 

 

Докъде се простира имунитетът на президента, що е то „държавна измяна” и „нарушение на конституцията”. Такова искане до конституционния съд е отправил главният прокурор Иван Гешев. Той пита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста.

Според Гешев неяснота има и затова дали така имунитетът на държавния глава позволява да се водят предварителни проверки и разследвания за престъпления, в които може да е замесен.

Categories:

 | 

 

"Когато съм готов с визията за екипа си, ще ви информирам." Това каза пред журналистите в Съдебната палата новият главен поркурор Иван Гешев.Той изрази несъгласието си с инициираните дебати от президента Румен Радев за промени в Конституцията, които започнаха вчера, пише Епицентър.

Categories:

 | 

 

Братът на бъдещия главен прокурор Иван Гешев- Георги не е сред личната охрана на президента Румен Радев. Това научи Фрог нюз от източници в НСО. Така служителите опровергаха думите на Бойко Борисов.

Георги Гешев работи в НСО от дълги години, много преди името на Иван Гешев да попадне в медиите. Дори е бил и главен герой на филм на БНТ преди близо 10 години. В момента той е началник отдел. „Каквото прави за Радев, това е правил и за предишните президенти“, коментираха служители.

Categories:

 | 

 

В 14 часа днес новоизбраният главен прокурор Иван Гешев ще влезе в сградата на Бургаската апелативна прокуратура, за да направи изключително важно съобщение за разкрито убийство.

Ще бъде проведен брифинг, на който ще присъстват също административният ръководител на Окръжна прокуратура Георги Чинев, както и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров, също и прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Иванов.

Categories:

 | 

 

Заместник-главният прокурор Иван Гешев разкри ексклузивни подробности за групата, измамила фирми от Съединените щати, Канада и Западна Европа с над 60 милиона евро, която беше задържана у нас, съобщи БНТ. 7 души са арестувани у нас от групата. Сред тях са един гражданин на Ливан и един на Ирак.

 | 

 

В "Държавен вестник" излезе указ номер 237 от 26.11.2019 г. за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор.

Документът гласи: "УКАЗ № 273 ОТ 26.11.2019 Г. ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ИВАН СТОИМЕНОВ ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Обн. ДВ. бр.94 от 29 Ноември 2019г. На основание чл. 129, ал. 2 от Конституцията на Република България ПОСТАНОВЯВАМ:

Назначавам Иван Стоименов Гешев за главен прокурор на Република България.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби