пенсионери

 | 

 

 

От днес започва изплащането на добавката от 50 лева за всички пенсионери. То ще продължи до 22 февруари.

 

Добавката ще се превежда заедно с пенсията за февруари. Освен в пощенските станции, от днес започва и преводът на парите по банковите сметки.

Малко под 2,1 милиона пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си за месеца. Допълнителната сума ще се изплаща за пореден месец на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии.

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи добри новини за пенсионерите по време на инспекция из страната.

 

Заедно с него са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийната министърка Теменужка Петкова.

 

"Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%", обяви финансист №1 в държавата - министър Кирил Ананиев.

 

Categories:

 | 

 

 

През последните дни думата "пенсия" стана много актуална. Освен онези 50 лева, на които се радват пенсионерите и вероятно ще се радват още няколко месеца, социалният министър Деница Сачева обяви и че момента се обсъждат няколко варианта за осъвременяване на пенсиите от началото на следващата година. 

Categories:

 | 

 

 

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември. За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Това написа преди минути премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

 

Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ.

Categories:

 | 

 

 

Висшият адвокатски съвет ще сезира Конституционния съд за ограниченото право на наследяване на индивидуалните партиди от частните пенсионни фондове.

Според адвокатурата промените, с които кръгът от наследници е свит само до преживелия съпруг и роднините по възходяща и низходяща линия, са в категоричен разрез с основния държавен закон, а с тях държавата прережда всички останали наследници.

Categories:

 | 

 

 

Пенсионери и хора, които получават доходи от наем, също може да кандидатстват за безлихвени заеми в размер до 4500 лв. по програмата на Българската банка за развитие (ББР).

 

Това става ясно от отговорите на банката по най-често задаваните въпроси от клиенти.

 

За пенсионерите няма значение дали са на трудов договор или самоосигуряващи се лица.

 

Categories:

 | 

 

 

Броят на заетите ще намалее с близо 38% в резултат от застаряването на населението и свиването на работната сила. От своя страна, делът на възрастното население от общата численост на населението ще нарасне от около 21% през 2018 г. до 31% през 2070 г. Това е и един от основните изводи в актюерския доклад на Националния осигурителен институт, публикуван в първия информационен бюлетин на институцията за 2020 година.

Categories:

 | 

 

 

1 246 000 пенсионери ще получат допълнително по 40 лв. към пенсиите си за април за Великден.

Сумата ще бъде изплатена на хората от третата възраст, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за април е в размер до 363 лв. включително. Това е  размерът на линията на бедност за 2020 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Categories:

 | 

 

 

Ако броят на заразените с коронавирус у нас нарасне много, възрастните хора може да бъдат поставени под строга домашна карантина. Ще бъде категорично забранено на пенсионерите в напреднала възраст да напускат домовете си.

Categories:

 | 

 

 

От 1 юни 2020 г. държавните железници спират да издават билети за възрастни хора срещу пенсионно решение, каквато е досегашната практика, научи Lupa.bg.

Вместо това националният жп превозвач ще продава билетите с намаление само срещу железопътна карта „Възрастен”.

От 1 март до 1 юни т.г. започва гратисен период, през който ще се издават билети с 50% намаление срещу пенсионно решение.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби