бдж

 | 

 

 

Снимка на претъпкан с правостоящи пътници вагон по натоварената линия София-Своге, предизвика гневни реакции.

 

Вижда се, че хората са залепени един в друг, без възможност за спазване на елементарна дистанция. Освен това ясно се вижда, че поне половината от пътниците не носят маски.

 

"Ако изпуснете игла, тя няма къде да падне. Ужасно е и е много студено, а става дума за първа класа", разказват пътници.

 

Categories:

 | 

 

 

Машинист пострада, след като хвърлиха камъни по бързия влак от София за Стара Загора.

 

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив, малко преди 19 ч. на 14 октомври, с камъни е счупено предното стъкло на кабината на локомотива, информират от БДЖ.

 

Вследствие на вандалската проява машинистът в локомотива е пострадал. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите.

 

Categories:

 | 

 

 

БДЖ представи за публично гласуване четири концептуални дизайна на новите локомотиви Сименс Smartron. До 31 юли клиентите на БДЖ "Пътнически превози ЕООД" и феновете на железницата имат възможност да гласуват на сайта на дружеството за препочитания от тях дизайн на новите локомотиви Сименс Smartron.

Разработени са четири концепции, които имат различни послания и визуални усещания, подбрани и изцяло съобразени със съвременните тенденции от европейската ЖП сцена.

 | 

 

 

Много повече пътници се допускат в мотрисите, отколкото са местата, и така физическата дистанция между хората изобщо липсва. Когато питат защо се случва това, отговорът е, че има повредени локомотиви и се налага да се сливат маршрути. Сигналите са за различни влакове в страната, но най-много от тях идват от пътниците на влака София - Мездра.

 

Според пътници практиката да се качват повече пътници от обявените места е редовна. Те са на мнение, че не се спазват абсолютно никакви мерки. Все пак кондукторите носят маски, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Във връзка с предприетите противоепидемични мерки и намаляване на възможностите за безпричинни пътувания, БДЖ ще ограничи движението на влаковете в страната.

За тази цел през периода от 17-и до 20-и април включително няма да се движат общо 39 влака, които пътуват по различни направления на територията на страната.

Categories:

 | 

 

 

“БДЖ - Пътнически превози” иска да наеме 5 електрически магистрални локомотива с опция за още 5 допълнителни за срок от 24 месеца с възможност за удължаване с още година при необходимост. За целта холдингът е пуснал обществена поръчка с прогнозна стойност 25 688 200 лв. без ДДС, пише в. "24 часа".

Categories:

 | 

 

 

От 1 юни 2020 г. държавните железници спират да издават билети за възрастни хора срещу пенсионно решение, каквато е досегашната практика, научи Lupa.bg.

Вместо това националният жп превозвач ще продава билетите с намаление само срещу железопътна карта „Възрастен”.

От 1 март до 1 юни т.г. започва гратисен период, през който ще се издават билети с 50% намаление срещу пенсионно решение.

Categories:

 | 

 

 

Локомотив, сякаш изскочил от Ледената епоха, вози пътниците от София за Варна, алармира гражданинът Радослав Благоев. Той е направил снимки на локомотива, собственост на БДЖ, от които е видно при какви условия работят машинистите в държавната ни железница.

Categories:

 | 

 

 

 

Движението на влаковете в страната в няколко участъка на страната е прекъснато поради тежката метеорологична обстановка довела до силни снегонавявания, паднали дървета и далекопроводни стълбове от електропреносната мрежа, вследствие на което е прекъснато захранването на контактната мрежа.

Към този момент е преустановено движението по направлението:

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби