заплата

 | 

 

 

В "Пирогов" дават 3000 лева заплата за санитар. Нуждата от всякакви кадри в COVID-секторите там е най-голяма, но за да започнеш работа има и няколко условия – на първо място кандидатите трябва не само да са преболедували коронавируса, но и да имат антитела. Освен това е необходимо да са без съпътстващи заболявания и да са на възраст между 18 и 65 години.

 

Categories:

 | 

 

 

Ректорът на ЮЗУ "Н. Рилски" проф. Борислав Юруков излезе със становище по повод подадената от него декларация в КПКОНПИ за размера на заплатата му.

 

Според документа за 2019 г. той е получил около 190 хил. лв., което прави по около 15 960 лв. на месец.

 

Сега обаче, на сайта на ВУЗ-а, е публикувано официалното му становище:

 

Categories:

 | 

 

 

С 1000 лева по-висока е средната заплата в София от тази в Благоевград. Докато столичани получават на месец по 1822 лева, то най-ниското заплащане у нас е в Благоевград - едва 886 лева средно на месец. Това показва анализ на данните на Националния статистически институт за второто тримесечие на тази година.

 

Categories:

 | 

 

 

За свободните артисти ще има по една минимална работна заплата заедно с осигуровките, докато трае извънредното положение.

Това каза министърът на културата Боил Банов, който дава брифинг в Министерски съвет. С него е и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Той уточни, че това не е социална помощ. 

Categories:

 | 

 

 

 

Кабинетът вдигна основната месечна заплата на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова на 5500 лева. Увеличението влиза в сила от 01.01.2020 г.  и било свързано с повишаването на разходите за персонал в бюджетните организации за 2020 г.

 | 

 

Eвропейската комисия ще се опита да убеди скептично настроените северни страни в съюза да подкрепят инициативата за въвеждане на обща европейска минимална работна заплата. Това обяви днес еврокомисарят, отговарящ за работните места и социалните права Николас Шмит. По-рано през деня Lupa.bg извести за намерението му, а сега темата бе подхваната от водещите европейски медии.

Categories:

 | 

 

новативен подход на работодателите, предлагащи по-ниско заплащане, е да компенсират своите служители с осигурени почивки през зимата и лятото за сметка на фирмата. Това съобщи Надя Василева, председател на асоциация BG Staffing, цитирана от в. Монитор.

Всъщност излиза така, че ако човек работи за средна заплата, шефът може да му осигури 5 дни със семейството на балкан и 5 дни на море. Този подход осигурява почивка и време на работника със семейството му и не изисква нарушение на семейния бюджет, разказва още Василева.

Categories:

 | 

 

Ha poждeния cи дeн 7 oĸтoмвpи пpeзидeнтът нa Pycия Bлaдимиp Πyтин пoдпиca yĸaз, c ĸoйтo пoвиши cвoятa зaплaтa, ĸaĸтo и тeзи нa пpeмиepa Дмитpий Meдвeдeв и миниcтъpa нa oтбpaнaтa Cepгeй Шoйгy. Cмятaнo oт 1 oĸтoмвpи възнaгpaждeниeтo им ce yвeличaвa c 4.3 пpoцeнтa, cъoбщават световните медии, пише блиц.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби