политика

 | 

 

 

"Изборите на 11 юли ще са значително по-евтини от тези на 4 април. Основното перо, което оскъпи отминалите избори е закупуването на машините за гласуване. Този огромен разход от 36 милиона лева няма да бъде повторен при следващите избори". Това написа в профила си в социалната мрежа Faceboook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

 

 | 

 

 

Вече е ясно – БСП няма да състави кабинет и ще върне мандата още на 5 май, когато президентът ще го връчи на Корнелия Нинова.

Това означава, че след връщането му, президентът Румен Радев трябва да назначи служебно правителство, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови парламентарни избори.

 

 | 

 

 

Ще предложим за обсъждане три възможности. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Борисовата градина. Корнелия Нинова не каза какви са тези три възможности, но уточни, че ще се случи, каквото реши Националният съвет на БСП.

 | 

 

 

"Като първа политическа група, приемаме мандата и правим опит да съставим правителство. Идните дни ще стане ясен състава и ще сме в процес на преговори - ще преценим дали шанс да съставим кабинет или не. Нужни са ни бързи решения за пандемията, за възстановяването на икономиката.

 

 | 

 

 

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод Международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

"Толкова много да сме направили и някой да излезе и да каже, че е разруха, а то е ясно и написано с факти и данни, че не е така", коментира премиерът.

 | 

 

 

Екипът на Bradva.bg се натъкна на учудващо любопитна статия! Непопулярен и най-вероятно анонимен сайт публикува следната подозрителна информация относно бъдещето на България и премиерът Бойко Борисов.

Твърдението е икономически непостижимо при която и да е власт и правителство по света, освен ако ясновидката не е объркала 2025 с 2125-та година, или ако извънземното, с което общува, не се засели в България още днес и не донесе магическото хапче за вечна младост, което българската държава да патентова и продава по света.

 | 

 

 

Висока остава оценката за работата на Оперативния щаб, а ръководителят му ген. Венцислав Мутафчийски има изключително висока обществена подкрепа. Това сочи проучване на „Тренд”, изготвено по поръчка на 24 часа. То е направено в периода 1-5 май 2020г. Проведени са 988 ефективни интервюта по телефона с хора на възраст 18+.

 

Categories:

 | 

 

 

Един от парадоксите на българския политически живот е, че институциите като че ли се справят много по-зле в мирно време, когато трябва да се разчита на нормалната координация. Това коментира пред БНТ управляващият партньор в социологическата агенция "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова.

Дава за пример няколкото мини вътрешни кризи - с водата, с отпадъците и др., при което институциите не се справят така добре и координирано както гражданите очакват.

 | 

 

 

Ще дойде ден да пожалите и за мене, защото ви се вижда лесно, но никак не е лесно. С тези думи се обърна към журналистите, дошли да го изпратят на летище София премиерът Бойко Борисов. Той замина за Турция, където ще има разговор тази вечер с президента на страната Реджеп Ердоган.

 | 

 

 

Импийчмънтът няма да напълни язовирите, няма да напълни и хладилниците на хората, няма да вдигне пенсиите. Импийчмънтът най-много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах на управлението. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали го притеснява процедура по импийчмънт.

"Призивите за преврат са слухове. Винаги съм работел за интересите на България", заяви още държавният глава.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби