насилие

 | 

 

 

 

На 19 февруари 2021 г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу М.А., лице с българско и сирийско гражданство, за участие в терористични действия на страната на терористични групировки на територията на Сирия.

Categories:

 | 

 

 

Легендарният Райън Гигс е арестуван късно снощи в дома му в Манчестър, след като полицията е повикана по сигнал заради притеснителен шум от скандал там.

 

Националният селекционер на Уелс е задържан за нанасяне на телесни повреди на приятелката му Кейт Гревил. Според полицейския бюлетин, жената е имала дребни наранявания по лицето, но не се е наложило да бъде приемана в болница.

 

Categories:

 | 

 

 

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за отвличане и изнасилване при условията на опасен рецидив и за блудство, е предаден 41-годишен мъж, съобщиха от обвинението.

 

Жертва и на трите престъпления е неговата родна дъщеря, която към момента на деянията, е била 18-годишна. Подсъдимият е бил осъждан вече за изнасилване и отвличане.

 

С присъда на Варненския окръжен съд, влязла в сила през март 2012 г., за извършените престъпления получил ефективно наказание от 8 години лишаване от свобода.

Categories:

 | 

 

 

25-годишен шотландец напъха 13-месечно момиченце в сушилня и натисна бутона за стартиране, причинявайки на бебето сериозни наранявания на главата. И това не е първото нарушение на чудовището.

 

Според The ​​Sun инцидентът е станал през зимата, но съдът постави последната точка едва сега. Както се оказа, от 28 декември 2017 г. до 8 януари 2018 г. Томас Дън от Хамилтън издевателства над детето, което по това време е на 13 месеца.

 

 | 

 

 

15 дни бях заключена в банята. Биеше ме периодично. Изгаряше ме с вряла вода. Бях изнасилвана. Майка му го съветваше да не ме удря в лицето, а в тялото, за да не остават белези. Това разказа една от жертвите на Зеки А., съобщи 24rodopi.com

 

Похитителят на жени от Кърджали ще трябва да лежи 10 години в затвора, след като получи увеличение на присъдата си, след наказания за други провинения.

 

Categories:

 | 

 

 

Протест срещу насилието над животни ще се проведе днес от 13:30 до 17:00 ч. пред Министерския съвет в София, съобщи БНР.

 

Протестиращите ще настояват за предприемането на по-строги мерки срещу умишленото насилие над животните, защото те са на мнение, че извърителите не претърпяват никакви наказания.

Categories:

 | 

 

 

70-годишна жена е била бита, изнасилена и ограбена в русенското село Ценово. Полицията и жандармерията бяха блокирали населеното място. Извършителят се издирва, а хората още снощи се заключиха в домовете си.

 

Улиците в Ценово тази сутрин са пусти. В селото има засилено полицейско присъствие без жандармерия, съобщи Нова.

Categories:

 | 

 

 

Общо 543 заповеди за защита от домашно насилие са издали съдилищата у нас за първите два месеца на 2020 година. За месец януари в цялата страна броят им е 271, а за февруари – 272.

Справка на МВР, цитирана в писмен отговор от вътрешния министър Младен Маринов показва, че броят остава почти непроменен за същия период на миналата година, когато през януари са издадени 284 и 262 през февруари. Общият брой заповеди за защита през миналата година е 3240.

Categories:

 | 

 

 

От началото на извънредното положение у нас все повече хора са станали жертва на насилие в собствения си дом, търсят помощ от горещите телефони. Сред най-уязвимите са жените, децата и възрастните хора, съобщи Нова телевизия. За неприятната тенденция в световен мащаб предупреди преди дни и ООН.

Надежда Стойчева, директор на фондация "Асоциация Анимус" коментира, че може да се каже, че няма бум на обажданията, защото жените са много затруднени в ситуация, в която са под контрол.

Categories:

 | 

 

 

Предприетите в цял свят ограничителни мерки във връзка с борбата срещу коронавируса повишават опасността от домашно насилие. Това заяви специалният докладчик по въпросите на насилието срещу жени Дубравка Симонович.

„Много е вероятно домашното насилие да се разрасне", предупреди тя. За много жени и деца домът може да бъде място, където владетел е страхът и където с тях се отнасят жестоко. Тази ситуация се задълбочава по време на изолацията и пълната карантина, въведена заради COVID-19.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби