поскъпване

 | 

 

 

От началото на годината масовият бензин А95 и дизеловото гориво са поскъпнали средно с 12 процента, сочат изчисленията на родната платформа Fuelo.net.

Според тях в днешния ден в търговската мрежа бензинът и дизелът струват средно по 2,04 лева за литър, докато в началото на годината цената им е била средно по 1,82 лв./л.

При газта поскъпването от началото на годината възлиза на 0,17 лв., като литър газ в бензиностанцията струва 1,06 лева.

 | 

 

 

 

Драстичен скок на цените на горивата у нас. Експерти отчитат рекордно поскъпване за последните 6 месеца.

Данните на сайта Fuelo.net показват, че само за последната половина година най-много е поскъпнал бензинът - с 23 стотинки. Към днешна дата средно литър се продава за 2,02 лв. Дизелът също е поскъпнал - с  22 стотинки. На трето място е пропан бутанът с 21 стотинки.

По-високата цена на горивата се отразява и на джоба на Данаил Велев.

Categories:

 | 

 

 

Бензинът и дизелът в страната са поскъпнали през юли съответно с шест и с четири стотинки за литър, показват данни на специализираната интернет платформа fuelo.net.

Средната цена на литър А-95 на бензиностанциите в края на юли достигна 1,77 лв. (+3,5%), с тенденция на застой през първите дни на август, а дизелът се продава средно по 1,79 лв., или с 4 ст. по-скъпо от цените през юни.

Спрямо месец юли 2019 г. горивата са съответно с 45 ст. и 48 ст. за литър по-евтини.

Categories:

 | 

 

 

Жътвата на пшеница е към края си, но заради климатичните условия очакваната реколта в България ще бъде с 1,5 млн. тона по-малко от предходната година. Логичният въпрос, който си задаваме, е дали хлябът ще поскъпне.

Categories:

 | 

 

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през последните 2 седмици.

 

Справка на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата показва не малка разлика в цените на някои продукти.

 

Цените на едро на плодовете и зеленчуците осезаемо са се вдигнали през изминалите 2 седмици.

Categories:

 | 

 

 

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи през последната седмица на април с 1,57 на сто до 1.658 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Базовото нивото на индекса от 1.000 пункта е от 2005 година.

Categories:

 | 

 

 

Председателят на „Активни потребители“ Богомил Николов коментира цените в търговките обекти.

Първоначалното голямо търсене на някои продукти вече намалява и цените се нормализират. Не отчитаме масова спекула, има само единични случаи, каза той по Нова.

Отчита се спад в цените на маските и дезинфектантите. „За няколко седмици пазарът беше залят. Като отмине кризата се обзалагам, че ще ги виждаме тези дезинфектанти за стотинки“, допълни той.

Categories:

 | 

 

 

Въпреки че природният газ поевтинява сериозно на международните пазари, а България и Русия се споразумяха със задна дата за понижение на стойността му с 40%, в резултат на което на страната бяха върнати над 150 млн. лв. топлофикациите у нас са предложили изстрелване на цените за битовите си потребители, пише “Сега”.

Categories:

 | 

 

 

Цените на стоките у нас значително се увеличиха в последните седмици. Докато при някои това е обосновано, то при други си е откровена спекула.

"Баба беше отишла на пазара преди 10 дни и като е видяла лимоните, че са по 5 лв. за 1 кг, си взела само 2 лимона жената! Аз ходих да й пазарувам след това плодове...", коментира читател пред Glas.bg.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби