замърсяване

 | 

 

 

Районната прокуратура в Асеновград привлече като обвиняем изпълнителния директор на „Лъки инвест“ АД за допуснато замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска, съобщиха от институцията.

 

Categories:

 | 

 

 

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански е внесъл жалба до Районната прокуратура по повод на поредното замърсяване на река Тунджа, съобщиха от общинския пресцентър.

На 16 април, след заустването на индустриален колектор в пределите на града, речните води са били оцветени.

Categories:

 | 

 

 

До няколко години риба в Черно море няма да има, но вместо това ще е пълно с всякакви боклуци, сигнализират несебърски рибари.

Те показаха последния си "улов"- стотици килограми отпадъци и риби с брадавици. Да, това не е шега, а вече обичайна гледка по нашето Черноморие. А образуванията са вследствие на замърсяването, обясняват рибарите.

Categories:

 | 

 

 

Двама души са задържани заради замърсяването с цианиди на река Юговска и Чепеларска (Чая), съобщиха от пловдивската полиция, цитирани от Радио Пловдив.

Арестуваните две длъжностни лица са допуснали замърсяване на река Юговска и Чая.

За срок от 24 часа в ареста на РУ Асеновград са задържани управител на дружество и отговорник на хвостохранилище. МВР уточнява, че с действията си на 21 и 22 февруари двамата са допуснали изтичане на отпадни води, което е довело до замърсяване на водите на река Чая и Юговска.

Categories:

 | 

 

 

"Вчера направихме извънредна проверка, а резултатите, които излязоха привечер, показаха замърсяване с цианиди. Пратихме екипи в планината. Не е добре това, което сме установили. Имаме сведения какво се случва, става дума за неприятно замърсяване и действие, които не е трябвало да се случват без да сме били уведомени", посочи министъра на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро.

Припомняме, че той пристигна спешно край Юговското ханче, където рано тази сутрин се организира първия полеви тест на водата на река Чепеларска и река Юговска.

Categories:

 | 

 

 

 

Общинските съветници в Букурещ одобриха проект за отпускане на 5000 еко ваучера на стойност 9000 леи (1883 евро) всеки в замяна на предаване за унищожаване на стар автомобил.

Кметът на Букурещ Габриела Фиря отбеляза, че мярката е насочена основно към лицата, които имат постоянен адрес в централната част на Букурещ и притежават силно замърсяващи стари автомобили.

 | 

 

За втори пореден ден нивата на серния диоксид във въздуха на Перник са завишени, съобщи бТВ. Около полунощ превишението е било двойно или 700 микрограма на кубичен метър, пише offnews.bg.

Вчера регионалната екоинспекция обяви, че в центъра на града са регистрирани четири поредни превишения на алармения праг за серен диоксид. Превишенията са регистрирани от 05:00 до 08:00 часа, като най-високата средночасова стойност - 999.13 мкг/куб.м, е била в 07.00 ч. Към обед концентрацията на серния диоксид значително се понижи.

Categories:

 | 

 

Това лято е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания, констатираха учени от Националното управление на САЩ за океаните и атмосферата (НУОА), пише новини.бг.

В техния доклад, цитиран от ДПА, се казва, че за планетата като цяло периодът от юни до август е бил втори по горещина, след жаркото лято на 2016 г., за 140-те години, в които се събира информация за температурите.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби