бойко борисов

 | 

 

 

"Изборите на 11 юли ще са значително по-евтини от тези на 4 април. Основното перо, което оскъпи отминалите избори е закупуването на машините за гласуване. Този огромен разход от 36 милиона лева няма да бъде повторен при следващите избори". Това написа в профила си в социалната мрежа Faceboook лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

 

 | 

 

 

Аз съм човек, който винаги, когато влага парите на данъкоплатците, показва къде ги е вложил. Над 100 млн. вложихме за изборите. Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в пандемия и пред острия поглед на наблюдатели от всички организации, които се занимават с тази дейност. Всички казват, че изборите са били честни, заяви премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

 

По думите му партиите са длъжни да направят стабилно правителство, затова и благодари на българите, че са ги оставили първа сила.

 | 

 

 

"Над милиард вече са изплатени по мерките за запазване на заетостта. До май месец сме гарантирали всички плащания, които даваме в условията на пандемия", заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

„300 000 работни места са запазени по мярката 60/40 и до момента са изплатени над 1 милиард лева. Плащанията по нея продължават до 31 май“, информира министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Categories:

 | 

 

 

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод Международната рейтингова агенция Fitch Ratings, която повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.

"Толкова много да сме направили и някой да излезе и да каже, че е разруха, а то е ясно и написано с факти и данни, че не е така", коментира премиерът.

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в Искърското дефиле, където имаше срутище по пътя за Своге. Заедно с него е регионалният министър Петя Аврамова, заедно с нейният заместник Николай Нанков. Поясни, че се надява до сряда да е готово.

 

Това е природата, каза Борисов и поясни, че единственият шанс да се предотврати това е да отрежат на 45 градуса наклон. Това по думите му означавало много средства, затова се слагат мрежи.

Categories:

 | 

 

 

„Много тревожни са информациите, които моите колеги споделиха – огромен брой заразени, огромен брой смъртни случаи, претоварена медицинска система, огромни външни дългове и спад на БВП на водещите държави членки в ЕС, заради което след здравната криза във всички случаи ще има и много тежка финансова и икономическа криза“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след края на заседанието на Европейския съвет, проведено чрез видеоконферентна връзка, съобщиха от правителствената информационна служба. 

 

Categories:

 | 

 

 

Македонската идентичност и македонският език са толкова велики, колкото българските, германските, френските, италианските, чешките, полските - европейска ценност, която не подлежи на преговори, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в Тетово, предаде МИА.

 

По неговите думи е в момента не текат разговори със София заради празниците и допълни, че дейностите в рамките на плана за действие ще продължат след тях.

 

 

 

 | 

 

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. Това става ясно от видео в профила му във Facebook. 

 

С него е заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на град Рила Георги Кабзималски.

"Парите са при вас, вършете работа. Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят да няма нито едно нещо недоизкусурено", обърна се премиерът към кмета. 

 

Categories:

 | 

 

 

 

Винаги сме готови да помогнем на нашите най-близки съседи и приятели, е заявил премиерът Бойко Борисов в разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев. Това става известно от публикация на Борисов на страницата му във фейсбук.

 | 

 

 

Окончателните мерки, които ще действат до 31 януари 2021 г. бяха докладвани от министрите и Националния оперативен щаб на премиера Бойко Борисов.

"Трябва да сме бързи и гъвкави в мерките, в подпомагането на бизнеса и на хората, в осигуряването на лекарствата, ваксините, тъй като пандемията в цял свят се усложнява, а броят на починалите за съжаление продължава да е висок", посочи министър-председателят ни.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби