детска градина

 | 

 

 

Малчуганите, които от понеделник тръгват на детска градина, трябва да представят декларация за информирано съгласие. Бланката съдържа уверение, че родителите са запознати с противоепидемичните мерки в забавачката, но също така и че те не могат да дадат гаранции за неразпространение на заразни заболявания, включително и COVID-19.

 

Categories:

 | 

 

 

За нов случай на малтретирано дете в детска градина е подаден сигнал. Бабата на 3-годишно момче твърди, че в понеделник е взела внука си със синини по врата, целият мокър и с чужда блузка, по която имало кръв.

 

3-годишното момче е записано в първа група на детска градина „Радост” в Русе на 1 октомври. На петия ден, откакто посещава детското заведение, медицинската сестра позвънила на баба му да го прибере по-рано, защото имал температура. Жената намира внука си плачещ в коридора на детската градина.

 

Categories:

 | 

 

 

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за последните 24 часа са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за жена на 53-годишна възраст от град Русе, както и три момичета на 6 години от община Сливо поле. Всички те са в добро общо състояние и затова са оставени под домашна изолация.

Categories:

 | 

 

 

Има случаи на коронавирус в 185-та детска градина в "Дружба", съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Заразени са майка и деца, съобщи БНР.

 

Повечето случаи за радост са или леки, или без симптоми, което позволява болниците в София да се справят с тежките случаи, каза кметът.

 

Categories:

 | 

 

 

В Плевен започна изследване с бързи тестове всички служители в детските градини. Това съобщи днес заместник-кметът на Плевен Стефан Милев.

 

За целта са осигурени 500 бързи теста. До момента резултатите за 14 детски градини сочат, че има два положителни бързи теста. Днес РЗИ ще вземат проби за РСR тестове.

 

Categories:

 | 

 

 

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище, съобщи БНР. Причината е положителна проба на Covid-19 на четиригодишно дете. В цялото детско заведение е направена пълна дезинфекция.

 

От понеделник ще бъде тестван целия персонал на детското заведение, както и децата, но със съгласието на родителите им. Разходите по масовото тестване ще поеме общината, обяви кметът Никола Белишки.

 

Categories:

 | 

 

 

Дете падна от втория етаж на пловдивската детска градина "Бреза". 6-годишното момченце се е навело през парапета на сградата, загубило е равновесието и полетяло надолу. То е откарано с линейка в болница. В съзнание е, предстои да му бъде направен скенер на главата, съобщи trafficnews

Categories:

 | 

 

 

Само яслената група, с която е работила медицинската сестра с положителен PCR тест – няма да работи. Всички останали групи от ЦДГ „Приказна калина“ в столичния кв. „Красно село“ могат да посещават детското заведение, след като сградата беше дезинфектирана.

 

Контактните деца на заразената жена са 12. Целият персонал е тестван, всички резултати са отрицателни. Контактните деца са под карантина, те ще бъдат посетени от служители на СРЗИ и ще им бъдат направени тестове за заразата в домашни условия.

Categories:

 | 

 

 

Неработещата детска градина във врачанското с. Добролево осъмна обрана в понеделник. Кражбата била извършена от склада на забавачката, откъдето били задигнати приготвените за раздаване продукти по време на извънредното положение, каза кмета на селото Илиян Буковски.

 

Сигнал за кражбата бил подаден до полицейското управление в Борован сутринта и само за няколко часа униформените открили крадците. Те се оказали двама с кримидосиета от ромската махала на Добролево.

Categories:

 | 

 

 

Община Пловдив предлага като целесъобразна и необходима мярка в периода на извънредното положение родителите да бъдат освободени от заплащането на таксата за детските градини и ясли. Това съобщи ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов, цитиран от БТА.

Това ще стане с промяна в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби