мъртва риба

 | 

 

 

На 15.05.2020 г. в РИОСВ – София е постъпил сигнал за наличие на големи маслени синьо-зелени петна по повърхността на Панчаревското езеро и умряла риба в близост до ВЕЦ „Кокаляне“.

 

Експерти на РИОСВ – София, съвместно с Басейнова дирекция „Дунавски район“, лаборaторията към Изпълнителна агенция по околна среда и представители на районна администрация „Панчарево“ извършиха извънредна проверка на място. Това съобщиха от РИОСВ - София.

 

Categories:

 | 

 

 

След авария в шламопровод на „Солвей Соди“, РИОСВ - Варна проверява сигнал по „Зелен телефон“ за бяло оцветяване на водите в река Девненска и наличие на умряла риба.

Незабавно са били уведомени Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Регионална лаборатория- Варна, след което е била организира съвместна проверка. На място е установено, че се извършва дрениране на шламопровод, служещ за транспортиране на отпадъчните води от завод „Солвей Соди“ АД до утаителен басейн „Падина“.

Categories:

 | 

 

 

Огромно количество мъртва риба изплува в Марица рано тази сутрин край Стамболийски.

Установено е, че има теч на вредни вещества от фирма "Екоинвест" Пазарджик. На място има екипи на РИОСВ и полицията.

Categories:

 | 

 

Рибата в река Сазлийка, при село Ракитница, е измряла, алармират шокирани граждани. Хората са изпратили снимки до медиите с наистина тревожната гледка, пише лупа.

Местните видели мъртвата риба на сутринта, след като завели добитъка на водопой и останали поразени от гледката.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби