европа

 | 

 

 

Девет страни членки на Европейския съюз настояват Европейската комисия да определи дата за постепенно прекратяване на продажбата на нови бензинови и дизелови автомобили, за да може Съюзът да изпълни целта си да стане неутрален по отношение на климата, съобщи агенция Bloomberg.

Справянето със замърсяването от транспорта, което представлява една четвърт от емисиите на парникови газове в ЕС, е едно от най-големите предизвикателства за 27-членния блок по отношение на опазване на околната среда.

 | 

 

 

Българите карат най-старите коли в ЕС. 47,5% от автомобилите ни са над 20-годишни, показват данни на МВР към началото на месец март.

 

От страните от ЕС Румъния е най-близо до нас по заплати, но колите ни са около два пъти по-стари от тези в северната ни съседка, където само 22% от леките автомобили са на възраст над 20 години.

Categories:

 | 

 

 

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан поиска регулаторната агенция на ЕС да работи по-бързо за одобряването на ваксина срещу коронавируса и да сложи край на страданието на континента, предаде Асошиейтед прес.

 

Снощи Шпан заяви в Туитър, че Германия, която разкри повече от 400 центъра за ваксинация и задейства около 10 000 лекари и здравни работници за незабавно започване на масова ваксинация, е възпрепятствана от липсата на регулаторно разрешение.

 

 | 

 

 

Горещините създават особен дискомфорт на жителите на десетки градове във Франция, където носенето на маски на открито - на отделни места или навсякъде, е задължително заради ръст на заразените с коронавируса. Метеоролозите очакват на места температури до 42 градуса по Целзий.

Във втория по големина град Марсилия маските са задължителни до края на август. Очаква се в близките днес Париж да вземе същото решение.

 | 

 

 

Проектът за европейска тол директива е вероятно да стане част от инициативите на германското председателство на Европейския съюз.

Германският министър на транспорта Андреас Шойер е подготвил проектодокумент за въвеждане на всеобхватна пътна такса за всички видове автомобили в Европа, според информация на Ройтерс.

Той предвижда до осем години почти всички превозни средства на магистралите, включително камиони, лекотоварни автомобили и леки коли, да плащат такси съгласно проекта за европейска тол директива.

 | 

 

 

Пътуването с влак определено е сред най-евтиния начин да стигнете от една точка до друга. Но възможно ли е да изминете 320 км само за 1 евро. Отговорът е "Да".

 

Сега можете да си купите билет на такава стойност за пътуване между Авиньон в Южна Франция и Каталония в Испания.

 

Изгодното предложение е открито от Ники Гарднър и Сюзън Крис, авторите на Europe by Rail: The Definitive Guide, съобщава Independent.

 

Categories:

 | 

 

 

Словения обяви край на епидемията от коронавируса в страната и облекчи граничния контрол с ЕС.

 

Междувременно балтийските републики създадоха първата зона за свободно пътуване в Европа в опит да дадат тласък на икономиките си, пострадали от пандемията от COVID-19.

 | 

 

 

Великобритания отчете най-големия брой починали от COVID-19 в Европа. Смъртните случаи за последното денонощие са нараснали с близо 700 и вече са над 29 400.

 

 | 

 

 

Повечето европейски държави излагат предварителни планове за облекчаване на блокирането, наложени за борба с  разпространението на потенциално смъртоносния вирус COVID-19.

Целта е да се рестартира икономиката, която бързо се опустошава от внезапните спирания, внесени, за да ограничи инфекцията и смъртността, да защити здравните услуги - и да даде на хората надежда, че в края на тунела има светлина.

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби