пожари

 | 

 

 

Невиждани пожари унищожиха пет градчета в Орегон, Съединените Американски щати.

 

Управата на щата се притеснява, че има много жертви. Засега хората се водят в неизвестност, защото ситуацията е хаотична. Потвърдени са три смъртни случая - на две деца и една възрастна жена.

 | 

 

 

Два пожара бушуват в област Стара Загора. Единият е край село Остра могила, където горят сухи треви, храсти и две стърнища. Вероятно огънят е тръгнал оттам.

Два противопожарни автомобила са на място.

Categories:

 | 

 

 

Три са активните пожари в момента в страната, каза гл. комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН. 

„Все още неугасени пожари има 3 на брой единият е в Твърдица – Сливенско, другият на 10 км от КПП „Лесово“, а третият е на територията на Хасковско – в Динево“, уточни  гл. комисар Николай Николов, съобщи БТВ.

В гасенето на Лесово ще се включи и хеликоптер от авиобаза „Пловдив“.

Categories:

 | 

 

 

Пожарите в Украйна отново се разгоряха в Житомирска област и в затворената зона около Чернобил. Това съобщи днес Държавната служба по извънредните ситуации, предаде ТАСС. Около 2000 спасители с почти 450 единици техника участват в гасенето.

В зоната край Чернобил се вземат мерки за локализиране на три огнища на територията на четири местни лесничейства. Там действат почти 1200 спасители с 286 единици техника, включително 3 хеликоптера и 2 самолета. През изтеклото денонощие авиацията хвърли над района общо 376 тона вода.

 | 

 

Докато светът гледа с ужас безпрецедентните пожари в Австралия, отнели живота на десетки и погубили милиони животни, сателитни снимки и карти на националните центрове за борба с огъня показват опустошителни мащаби на пламъците на много други места по света.

Южна Америка, Централна Африка и голяма част от Югоизточна Азия са в плен на горски пожари от началото на годината, някои от които са се разразили и преди месеци и все още не могат да бъдат овладени.

Categories:

 | 

 

НАСА засече гигантски смог от въглероден оксид, идващ от пожарите в дъждовните гори на Амазония. Агенцията разпространи нови данни и графики, които показват движенията на огромен облак от газ, който "играе голяма роля както в замърсяването на въздуха, така и в процеса на климатичните промени". Невидимата заплаха идва от пожарите, които в момента бушуват в горите в Бразилия, чиито пламъци се извисяват на огромна височина, пише блиц.

Categories:

 | 

 

Извънредно положение е обявено в някои райони на гръцкия остров Евбея (Евия), където силен горски пожар бушува от вчера, съобщава в. "Катимерини".

Огънят избухна през нощта срещу вторник и обхвана борова гора в естествен резерват на острова, до който достъпът по суша е затруднен.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби