котки

 | 

 

 

Американски и европейски молекулярни биолози са разработили и тествали първата коронавирусна ваксина, адаптирана за употреба при котки, които се оказва, че също са уязвими към SARS-CoV-2, колкото хората. Резултатите от техните експерименти бяха разкрити в статия в електронната библиотека bioRxiv.

 | 

 

 

Две домашни котки в щата Ню Йорк са дали положителни проби за коронавирус, отбелязвайки първите потвърдени случаи на домашни животни в Съединените щати, заявиха в сряда федералните служители.

Счита се, че котките, които са имали леки респираторни заболявания и се очаква да се възстановят, са заразили вируса от хора от техните домакинства или квартали, съобщиха от американското министерство на земеделието и федералните центрове за контрол и превенция на заболяванията.

 | 

 

 

Специалистите по ветеринарна медицина препоръчват на собствениците на котки да държат домашните си любимци на закрито, за да помогнат за предотвратяване на разпространението на коронавируса, предаде Би Би Си.

Британската ветеринарна асоциация заяви, че "собствениците не трябва да се притесняват" за риск от инфекция от домашните си любимци.

"Няма нито един случай на домашно куче или котка, заразяващи човек с Covid-19", заяви д-р Ангел Алмендрос от градския университет в Хонконг пред Би Би Си Нюз.

Categories:

 | 

 

 

Всеки стопанин на коте е забелязал, че домашният му любимец често си търка главата в него. На английски език това явление се нарича "headbutt". Котките не правят това само с хората - ако ги наблюдавате, ще разберете, че често търкат главата си в мебели и по стени, а причината за това е проява и търсене на нежност, пише БГНЕС.

 | 

 

 

Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета и котки. В страната се забранява и търговията с диви животни – смятани за възможен източник на новия коронавирус. 

Градските власти направиха списък на месото, което може да се яде - свинско, пилешко, говеждо и заешко, както и риба и морски дарове, предаде БГНЕС.

„Забраната за консумация на диви животни е често срещана практика в развитите страни и универсално изискване на съвременната цивилизация“, заявиха местните власти.

 | 

 

Масово избиване на котки в Бургас. За това алармират в социалните мрежи представители на организации за защита на животните. Обект на атаките са бездомни котки, които са умъртвявани с отрова за мишки, антифриз и дори стрелба с въздушна пушка, предаде Нова тв.

Categories:

 | 

 

Котките са загадъчни животни. Не е без причина, че те винаги изглеждат така, сякаш нещо таят в себе си, но не ви го разказват пише блиц.

В конкретния случай собственичката на автомобила ги изненада и те се разбягаха в паника. Изглежда страшно смешно, но ... да не би да са измисляли нещо там?

Може да е било невинно котешко парти. А може би пък монополен сговор за събиране на повече вкуснотии от собствениците срещу мъркане. Или може би са обсъждали там дългогодишни планове за завземане на цялата консервна промишленост.

Categories:

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби