НЗОК

 | 

 

 

Хартиени рецепти ще се издават и обработват до 31 май 2021 г., съобщиха от пресслужбата на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/.

 

В днешния брой на Държавен вестник са обнародвани измененията в Наредба за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти. Предписването и отпускането на лекарствени продукти само с електронни рецепти влиза в сила не по-късно от 1 юни 2021 г.

 

 | 

 

 

Предстои Надзорният съвет на НЗОК да разгледа осигуряването на допълнителен финансов ресурс за дентални дейности до края на годината и да бъде подписан анекс към Националния рамков договор 2020-2022 г. за дентални дейности.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Средствата са с източник резерва по бюджета на касата и с тях ще бъдат увеличени всички дейности в първичната дентална помощ за деца и възрастни. 

 | 

 

 

От Министерство на здравеопазването предлагат промени в Наредбата за основния пакет от здравни дейности, заплащани от Здравноосигурителна каса (НЗОК), с които да се даде възможност касата да заплаща диагностиката и лечението на пациенти с Covid-19, предава БНР.

Министерство на здравеопазването предлага в Наредбата за основния пакет здравни дейности да се предвиди възможност за диагностика на съмнителните и заболелите лица с Covid-19 и за тяхното болнично лечение в рамките на съответните клинични пътеки.

 | 

 

 

НЗОК въвежда облекчен режим за издаване на рецепти по протокол и рецептурна книжка на хронично болните пациенти.

За утвърдени протоколи, изтичащи в периода до 16 април 2020 г., които не изискват промяна на терапевтичната схема, ще бъде направено служебно продължение в информационната система на НЗОК за срок от 1 месец, считано от датата, до която е валиден всеки конкретен протокол. Хартиените протоколи няма да бъдат презаверявани от РЗОК.

Categories:

 | 

 

 

Със 108 "за", 1 "против" и 48 въздържали се депутатите приеха предложението на проф. Петко Салчев за нов шеф на Националната здравна каса.

"Имам над 30 г. експертен опит в областта на общественото здраве", каза минути преди да бъде гласуван проф. Салчев пред народните представители в пленарната зала на НС, съобщава 24 часа. 

Categories:

 | 

 

 

Парламентът откри процедура за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). В понеделник до 18.00 часа ще могат да се внасят кандидатури. Само в последните три години Касата смени трима управители, предаде БНР.

Categories:

 | 

 

Икономическа полиция, ДАНС и Прокуратурата разбиха днес в Пловдив канал за източване на пари от НЗОК, с което са ѝ нанесени щети в размер на над половин милион лева. Това каза Районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев на съвместен брифинг с директора на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев и наблюдаващият прокурор Атанас Илиев.

Задържан лекар психиатър, който чрез лични лекари от Пловдив, Първомай, Кричим, Карлово и други общини е поставял фалшива диагноза "Параноидна шизофрения". Измамата се е извършвала чрез неистински документи.

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби