астероид

 | 

 

 

Земята може да се сблъска с астероид след няколко дни. Инцидентът може да се случи преди президентските избори в САЩ, заяви астрофизикът Нийл Деграс Тайсън.

 

Американският учен предположи, че астероидът може да падне на земята на 2 ноември, за което той говори на страницата си в Instagram. Известно е, че изборите в САЩ са насрочени за 3 ноември.

 

 | 

 

 

Потенциално опасният астероид 2011 ES4 с с диаметър 22 до 49 метра дължина ще премине опасно близо до Земята на 1 септември – на разстояние три пъти по-малко от отдалечеността на Луната от нашата планета, съобщава уебсайтът на Центъра за изследване на близкоземни космически обекти (CNEOS) на НАСА.

Според космическата агенция на САЩ 2011 ES4 ще се приближи до Земята на около 120 000 километра (за сравнение Луната се намира на 384 000 километра от Земята). Скоростта му се изчислява от учените на 8,16 километра в секунда.

Categories:

 | 

 

 

Намиращ се далеч в Космоса астероид, може да пренася такова количество метали, че да направи всеки жител на нашата планета милиардер, съобщи Times.

Компанията SpaceX вече има планове за проучването на обекта. От НАСА обявиха, че започват сътрудничество с компанията на Илон Мъск.

Вероятно небесното тяло съдържа метали на стойност 8000 квадарлиона паунда. Това е число с 15 нули.

 | 

 

Потенциално опасен астероид с диаметър от 440 до 990 м се приближава към Земята, установиха учени от НАСА.

Космическото тяло е обозначено с номер 163373 и на 15 февруари ще се доближи по своя път на минимално разстояние до нашата планета. То ще бъде 15 пъти по-голямо от дистанцията между Земята и Луната, предаде БТА.

Учени откриха следи от падане на голям астероид в Лаос преди 780 000 години

Астероидът е бил открит през 1995 г. Той се отнася към групата на „Аполоните“, като неговата траектория се пресича с орбитата на Земята.

Categories:

 | 

 

Загадъчният астероид с необичайна издължена форма, напомняща за пура, който беше засечен през октомври, идва от друга слънчева система.

Това предават „Франс прес“, позовавайки се на сп. „Нейчър“. Безпрецедентното откритие, потвърдено от астрономи, дава нови възможности на учените да изследват как са се формирали други светове в нашата галактика Млечен път. Астероидът, наречен Умуамуа от откривателите си, е дълъг 400 метра. Дължината му е около десет пъти по-голяма от широчината му.

Categories:

 | 

 

Астероид с диаметър около 1 километър лети към Земята. На 25 октомври вечерта той ще се приближи на максимално близко разстояние до земното кълбо, съобщава Esoreiter.ru.

Въпреки че е с големи размери, космическият обект не представлява никаква опасност за Земята, твърдят учените от НАСА.

В 20:21 часа московско време космическата канара ще се приближи максимално близко до Земята. Очаква се разстоянието до земната кора да е около 16 пъти по-голямо от това между планета ни и Луната. 

Categories:

 | 

 

Европейската космическа агенция съобщи, че голям астероид може да удари Земята след 65 години. Очаква се астероидът да премине изключително близо до Земята през 2084 г., но има вероятност гравитационната намеса от други планети да го изпрати директно в нашата атмосфера, пише блиц.

Categories:

 | 

 

878 астероида има възможност да се сблъскат със Земята в идните 100 години, според Европейската космическа агенция. Оттам добавят, че дори ударът на малък астероид може да доведе до пагубни разрушения и е важно да се намали този риск.

Учените също така разработват технология, с която да се отклоняват космическите камъни и ще обсъждат потенциални тактики на няколко срещи в Европа през следващите дни. Това се случва, след като НАСА предупреди за по-голям от "Емпайър стейт билдинг" астероид, преминаващ близо до Земята тази седмица.

Categories:

 | 

 

Един ден преди шестдесет и шест милиона години животът на нашата планета протичал точно както всеки друг ден – огромни влечуги доминирали пейзажа. Растително-ядните бегемоти с дължина до 40 метра заедно с месоядни титани преобладавали на сушата, в морето изобилие от разперени левиатани, а в небето се придвижвали крилати същества, по-големи от всички птици в историята на Земята.

Само за момент, след 180 милиона години просперитет, това изключително изобилие от живот било заличено.

Categories:

 | 

 

НАСА и Европейската космическа агенция обединяват усилията си за амбициозна мисия за използване на космически кораби за отклоняване на астероид, пише лупа.

Изследователи и инженери от двете агенции се срещат в Рим следващата седмица, за да обсъдят идеята, за която смятат, че е реален метод за защита на планетата ни.

Проектът ще бъде насочен към по-малкото тяло на двойния астероид Дидимос, който обикаля около Земята и Марс. Единият космически кораб е предназначен да го унищожава, а другият ще изследва останките на Дидимос, след като бъде разбит.

Categories:

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби