Извънредно положение

 | 

 

 

Днес се навършва точно една година от обявяването на извънредно положение заради коронавируса. Ето какви мерки взеха властите досега и какъв резултат дадоха те:

Решението за локдаун (тогава се наричаше просто затваряне) беше взето при едва 23-ма заразени с COVID-19. Това се случи само пет дни, след като бяха регистрирани първите двама заразените в България.

За пръв път в бяха затворени едновременно ресторанти, ясли, детски градини, училища, търговски центрове и фитнеси в цялата страна.

Categories:

 | 

 

 

Чешкото правителство обяви извънредно положение, за да овладее втората вълна на новия коронавирус, която предизвика препълване на болниците и сериозно увеличение на смъртните случаи от болестта, пише европейската редакция на Politico.

 

Министърът на здравеопазването Роман Примула заяви, че в момента страната е изправена пред ежедневни нива на инфекция, които са "сред най-лошите в света" и представляват двадесеткратно увеличение спрямо регистрираните през пролетта.

 

 | 

 

 

Извънредното положение в цялата страна - официално пада. Остават обаче в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. Запазват се и глобите за нарушения.

 

Отварят хотелите и местата за настаняване в България, спазвайки всички изисквания и ограничения. Със заповеди на здравния министър бяха въведени правила за работа на заведенията на открито.

 

Categories:

 | 

 

 

Кувейт ще въведе "пълен полицейски час" от 16.00 ч. местно време (13.00 ч. по Гринуич) от утре до 30 май, за да възпре разпространението на коронавируса, съобщи в Туитър министерството на информацията, цитирано от Ройтерс.

 

Допълнителна информация за пълната забрана за придвижване ще бъде обявена скоро, съобщи министерството.

 | 

 

 

Сенатът на Франция одобри на първо четене измененията в законопроекта за удължаване на извънредното положение в областта на здравеопазването до 10 юли.

 

Съгласно приетия по-рано закон, който влезе в сила на 24 март, този режим беше въведен за срод от 2 месеца. В края на миналата седмица министерският съвет разгледа законопроект за удължаване на режима до 24 юли.

Categories:

 | 

 

 

Министър-председателят Бойко Борисов присъства на демонстрациите на военните командоси от Силите за специални операции на полигона в село Црънча.

 

"Честит празник! Живи и здрави бъдете всички! Честит празник и на българската армия!", поздрави премиерът всички, които празнуват на Гергьовден.

"Все пак "Калашников" ние го произвеждаме. Ако го спрем, ще останат заводите по Карлово без работа и ще трябва да ги затворим. А "Калашников" не е лош автомат", коментира Борисов.

 

Categories:

 | 

 

 

Сенатът на Франция одобри на първо четене измененията в законопроекта за удължаване на извънредното положение в областта на здравеопазването до 10 юли.

 

Съгласно приетия по-рано закон, който влезе в сила на 24 март, този режим беше въведен за срок от 2 месеца. В края на миналата седмица Министерският съвет разгледа законопроект за удължаване на режима на ограничения до 24 юли.

 | 

 

 

Утре точно в 12 часа КПП-тата на входно-изходните артерии на Пловдив ще бъдат премахнати. Това стана ясно по време на среща на кмета Здравко Димитров с директора на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. Пунктовете бяха организирани, за да ограничат влизането и излизането в и от областните градове като част от мерките за ограничаване разпространението на епидемията от коронавирус.

 

Categories:

 | 

 

 

Извънредното положение в Сърбия ще бъде отменено на 7 май. Това обяви президентът на страната Александър Вучич. Очаква се на 6 май сръбският парламент да одобри отмяната.

 

Инфектираните с коронавирус в Сърбия са близо 9 500, а починалите са 193-ма, пише Нова тв.

 

Страници

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби